USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Скулині приміщення сільради хочуть реконструювати під дитсадок

26 Квітня 2017 18:09
Перший крок назустріч своїй мрії зробили мешканці села Скулина Ковельського району. Завдяки небайдужій громаді та підтримці Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» перед вікнами сільської ради постав дитячий майданчик. Місцеві мешканці переконані: місце для дитячих розваг – лише половина запланованої справи. Бо ініціативна група має на меті відновити роботу місцевого дитсадка. Для цього вже і приміщення придивилися – перший поверх сільського адмінбудинку, повідомляє прес-служба Фонду.

Нині в Скулині відвідують дитсадок лише п’ятирічки. Для дошкільної підготовки малюків виділили один клас у місцевій школі. Завідувачка дитсадка Ніна Кравчик із ностальгією згадує роки, коли в селі діяв дитсадочок, розрахований на дві групи. Однак в 1997 році він припинив роботу, хоча діток дошкільного віку у Скулині завше було чимало.


«Нині в дошкільній групі займаються 13 малюків. Загалом у селі налічується близько сотні дітей до шести років. Якби був дитсадок, його могли б відвідувати дітки з трирічного віку», – каже Ніна Кравчик.


Актив сільської громади планує реорганізувати під ДНЗ приміщення сільської ради. Наразі представники місцевої влади готують необхідну документацію. Скулинці сподіваються: після того, як буде створена Колодяжненська ОТГ, їхня мрія про дитсадок стане реальністю.


Депутат Ковельської районної ради (фракція «УКРОП») Григорій Рудюк наголосив: «Місце для цього яскравого майданчика обране не випадково. Є всі підстави сподіватися, що невдовзі в селі відновить роботу дитсадок. Діткам буде зручно тут гратися під час прогулянок. Але тільки разом – громада і влада – зможемо досягти позитивного результату».


Молоді мами Тетяна Рудень, Тетяна Ткачук та Наталія Сидорук вірять, що їхні малюки таки відвідуватимуть дитсадок. Адже батькам так хочеться, щоб їхні сини і доньки росли в колективі, розвивалися і вчилися разом із однолітками. Саме тому всі молоді родини долучилися до співфінансувння майданчика і готові зробити посильний внесок у ремонт дитсадка.

«У нашій родині підростають два школярики і двійко дошкільнят. То молодші дітки залюбки вчать зі старшими віршики, просять їх прочитати казочку. Якби молодші займалися в дитсадку, їм це пішло б тільки на користь», – вважає багатодітна мама Наталія Сидорук.

Керівник Ковельського представництва Фонду «Тільки разом» Наталія Остапенко переконана: скулинська громада доб’ється поставленої мети.

«Коли ми з ініціативною групою працювали над реалізацією проекту, було помітно, як зорганізувалася громада. Люди зібрали немалі кошти, долучилася і сільська рада. Разом обирали конструкції для майданчика, радилися. Згодом скулинці дружно вийшли і розчистили ділянку, своїми силами встановили всі ігрові елементи. Обираючи місце для майданчика, вони вже знали, що облаштовують його біля майбутнього дитсадка», – каже Наталія Остапенко.


Завідувачка дитсадка додає, що в ініціативних батьків ще є багато планів для подальшої співпраці із Фондом. Бо тільки спільними зусиллями можна досягти омріяних результатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus