USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Учасники АТО отримали подарунки до Дня захисника України від Фонду Ігоря Палиці

14 Жовтня 2017 10:47
З давніх-давен Пресвята Богородиця вважається покровителькою козацького війська та всього українського народу. Символічно, що 14 жовтня, у свято Покрови, відзначають День захисника України.

У переддень свята представники Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» привітали учасників АТО, які проходять лікування у Волинському обласному госпіталі ветеранів війни і Луцькому гарнізонному військовому госпіталі та працівників цих закладів, котрі безпосередньо брали участь у антитерористичній операції на сході України, інформують у прес-службі Фонду.

В актовій залі госпіталю ветеранів війни зібралися ті, хто як ніхто інший знає цінність територіальної цілісності України. В той час, коли в нашу країну увірвалася непрохана війна, вони стали на захист Батьківщини, жертвуючи здоров’ям, ризикуючи життям.

Зі святом присутніх привітала головний лікар госпіталю Тетяна Масікова. Вона відмітила, що госпіталь з Фондом поєднує тісна й плідна співпраця:

Фонд нам дуже багато допомагає. Всі культурні та спортивні заходи: відвідування басейну, боулінгу, виставок, вистав, концертів були б неможливими, якби не транспорт, який нам дає Фонд. Також завдяки Фонду ми маємо найсучасніше обладнання. Це вагомий внесок для нашого закладу.

Заступник голови правління Орест Маховський передав вітання військовослужбовцям від засновника Фонду «Тільки разом» Ігоря Палиці. Він відмітив, що співпраця з госпіталем відбувається у рамках програми «Здоров’я волинян» Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», починаючи ще з 2012 року.

Ми не перший рік співпрацюємо з обласним госпіталем ветеранів війни, тому я знаю, що тут створені всі належні умови для вашого одужання, – зазначив Орест Маховський. – З початком військових дій на сході країни ми придбали обладнання для фізіотерапевтичного відділення, оргтехніку та меблі для проведення роботи з бійцями. Нещодавно, на звернення госпіталю, ми придбали апаратуру для ударно-хвильової терапії, що використовується у лікуванні опорно-рухового апарату та меблі у кабінет психологічного розвантаження.

З нагоди свята Орест Маховський вручив солодощі та сертифікат на придбання товарів у гіпермаркеті «Нова лінія» на суму 1000 грн для учасників АТО. Подарунки отримали 45 пацієнтів та 2 працівники закладу.

Святкову атмосферу та позитивні емоції присутнім подарували юні артисти Творчої студії Наталії Журавльової.

Лучанин Олександр Торунов один з тих, хто наразі поправляє своє здоров’я у госпіталі. Ще у 2014 році чоловік отримав осколкове поранення та контузію. З того часу змушений періодично проходити курс лікування у медичному закладі. Олександр каже: персонал у госпіталі професійний та чуйний. Медпрацівники завжди знаходять спільну мову з пацієнтами та йдуть їм на зустріч.

Для військовослужбовця Вадима Гаця реабілітація у госпіталі зіграла неабияку роль у подальшому житті. Під час служби у зоні АТО хлопець потрапив у ДТП. Надії на те, що юнак колись стане на ноги, не було. Після курсу реабілітації у Волинському обласному госпіталі ветеранів війни Вадим почав ходити. Більше того, тепер він допомагає одужати іншим. Після лікування хлопець лишився у госпіталі працювати масажистом.

Подарунки до свята отримали й 17 учасників АТО, що наразі перебувають на лікуванні у Луцькому гарнізонному військовому госпіталі та 22 працівники особового складу закладу, які виконували свій обов’язок перед Батьківщиною на сході України.

Начальник госпіталю Василь Криворучко зазначає, що всього в установі працюють 25 учасники АТО. Це хірурги, анестезіологи, медсестри, водії.

Тут надають як ургентну допомогу, так і проводять планове лікування та реабілітацію.

Співпраця Фонду з військовим госпіталем теж має свою історію. У 2014 році Фонд передав медичній установі життєво необхідне обладнання для порятунку волинських військових, поранених у зоні АТО.

Василь Криворучко каже: медики досі активно використовують апарат у роботі. Мало того, його вдосконалили, що дало можливість збільшити ефективність роботи .

На сьогоднішній день – це одна із сучасних технологій. Коли ми в 2014 році зустрілися з дефектами м’яких тканин у важких поранених, поставало питання про пересадку шкіри і м’язів. На сьогоднішній день, у 60 -70 відсотків випадків ми не робимо пересадки, а підтягуємо цим апаратом. Зупинити процес остеомієліту практично неможливо. Дякуючи цьому апарату, цей процес зупиняється через 3-4 дні, – розповідає Василь Олександрович.

У кожного День захисника України асоціюється по-різному. Для когось – це свято, комусь – черговий вихідний. Та цей день ніколи не стане звичайним для тих, хто відчув на собі всю гіркоту війни. Хто втратив друга, сина, батька. В кого війна забрала здоров’я. Для нас, цей день – ще одна нагода віддати належне тим, хто оберігає наш мир і спокій та вшанувати світлу пам’ять тих, хто вже не з нами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
НІ ВІЙНАМ Показати IP 14 Жовтня 2017 11:00
Таке враження, що на планеті-Земля - ПСИХУШКА!САТАНА ПАНУЄ НЕ НА ЖАРТ !!!! АГРЕСІЯ і зло в душах людей. МИ НЕ ЛЮДИ НА ПЛАНЕТІ, А нелюди стали. Головнокомандуючі -Президенти усіх країн світу ПЛАНЕТИ хочуть воювати. (в дитинистві в війни не награлись, і все їм мало територій і багатства! )А страждає просте населення їхніх країн. Війни- ЦЕ СМЕРТІ, КРОВ, СЛЬОЗИ, ІНВАЛІДи, ВТРАТА РІДНИХ І БЛИЗЬКИХ ЛЮДЕЙ !!!! НЕ Я АБО ХТОСЬ ІНШИЙ З ЖИТЕЛІВ ЗЕМНОЇ КУЛІ ОГОЛОШУЄ ВІЙНУ , А ТІ ХТО ПРИ ВЛАДІ КРАЇН світу! І ВОНИ Б МАЛИ ЗА КРУГЛИМИ СТОЛАМИ ДОМОВЛЯТИСЯ ПРО МИР І ПЕРЕМИР'я, А ВОНИ НАвпаки НАКАЗУЮТЬ БРАТИ ЗБРОЮ АРМІЇ ЇХНЬОЇ КРАЇНИ В РУКИ І ЙТИ в ІНШІ КРАЇНИ з ВІЙНОЮ, А НЕ МИРОМ, ГОРЕ-ПРЕЗИДЕНТИ І ГОРЕ-ВЛАДА В КРАЇНАХ СВІТУ !!! КРАЩЕ ПОГАНИЙ МИР І ПЕРЕМИР'Я,ніж війни і клацання зброєю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus