USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

В дитсадку у Великому Омелянику з’явилися яскраві меблі

27 Квітня 2017 12:29
Село Великий Омеляник Заборольської сільської ради межує з Луцьком. Це затишний куточок, де можна сховатися від турбот та клопотів міського життя. Довгий час тут функціонував навчально-виховний заклад, де навчалися діти дошкільного та молодшого шкільного віку. У 2015 році в зв’язку з великою кількістю дошкільнят НВК реорганізували. Тепер тут – ДНЗ «Лісова казка».

У п’яти групах дитсадка – 155 дітлахів. Проте приміщення, де ще нещодавно була школа, не пристосоване для дошкільнят. Зокрема, потрібно було модернізувати санвузол та харчоблок, що не розраховані на таку кількість дітей. До розв’язання ситуації підключився сільський голова Валерій Боярський. У дитсадок купили сучасну електроплитку та поміняли сантехніку. Проте, щоб довести справу до кінця, коштів у сільському бюджеті бракувало. Потрібно було придбати облицювальну плитку, шпаклівку, фарбу. По допомогу ініціативна група батьків звернулася в луцьке представництво Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», інформують у прес-службі Фонду.

– Ми зібрали збори за участі батьків, педагогів та сільського голови, – розповідає про співпрацю з великоомеляниківським ДНЗ Наталія Рубльова, керівник представництва Фонду в Луцькому районі. –

Валерій Федорович як хороший господар, який добре знає ситуацію у дитсадку, сказав, що не варто нині братися за косметичний ремонт. Адже у будівлі протікає дах. Якщо зараз зробити ремонт, то велика ймовірність, що за якоїсь негоди він затече, і вся праця буде марною. Тому ми відклали цей проект. Але, оскільки проблем у садочку вистачає, батьки вирішили не втрачати шанс та реалізовувати іншу ідею. Так, власне, і зародився проект «Яскраві меблі – яскравий день».



Завідувачка ДНЗ Наталія Гриценя зазначає, що старі меблі не були пристосовані для маленьких діток. Тому реалізація цього проекту – важливий крок у розвитку дітлахів. Завдяки співфінансуванню батьків та Фонду, у п’яти групах з’явилися нові яскраві та сучасні меблі – ігрові стінки й куточки для ігрової діяльності.

Валерій Боярський подякував усім, хто долучився до реалізації проекту.

– Ми докладаємо максимум зусиль, щоб навчання ваших дітей проходило в комфортних умовах. Якщо торік міняли вікна й двері, то цього року, окрім дрібних проектів, що постійно в роботі, плануємо перекрити дах, – зазначив сільський голова.

Мами дошкільнят відмічають: коли в групах з’явилися нові меблі, діти з більшою охотою вранці йдуть у дитсадок. Батьки впевнені, що реалізація таких проектів приносить безпосередню користь для розвит­ку дітей. Адже коли навкруги все кольорове та яскраве, їхнє дозвілля стає цікавішим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus