USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Озютичах відремонтували приміщення ФАПу

7 Серпня 2017 12:52
Реалізувавши спільний проект з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» у Озютичах відремонтували приміщення ФАПу та придбали сучасне медичне обладнання, інформують у прес-службі Фонду.

Радник голови обласної ради, Голова фракції УКРОП у Волинській облраді Вячеслав Рубльов зазначив:

Засновник Фонду «Тільки разом» Ігор Палиця завжди вболіває за реалізацію соціальних проектів. Сьогодні у вашому селі ми бачимо, як змінився фельдшерсько-акушерський пункт завдяки небайдужим людям. Фонд завжди підтримує ініціативи громади, адже тільки разом, починаючи з кожного села, ми зможемо збудувати гарну квітучу Україну. Вірю, що спільними зусиллями ми реалізуємо ще не один проект, – зазначив Вячеслав Рубльов.

Тим часом, представник Локачинської районної організації політичної партії Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Оксана Дмитрук переконана: озютичівській громаді до снаги змінити ситуацію в селі на краще. Адже люди тут активні і звикли покладатися на власні сили.



У цьому селі активно діє громадська організація «Озютичівська», яка має успішний досвід проектної діяльності. З 2010 року тут реалізовано чотири проекти. ГО брала участь у проекті ЄС та Програми розвитку ООН в Україні «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». У результаті замінили вікна і двері у школі, зробили ремонт шкільної котельні та замінили котли. Також зробили реконструкцію приміщення дитсадка, пошили сценічні костюми для фольклорного колективу, – каже Оксана Дмитрук.

Коли на початку весни у ФАПі постала проблема ремонту і зміцнення матеріально-технічної бази, ініціативна група вирішила взяти участь у конкурсі проектів Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». За словами Оксани Дмитрук, цей проект реалізовувався досить швидко, оскільки люди працювали злагоджено. Грубку, яка вийшла з ладу, перемурували місцеві майстри. За кошти громади та місцевих інвесторів придбали нові меблі, кушетку й умивальник.

Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» придбав для ФАПу дитячі електронні ваги, пеленальний столик, бактерицидну лампу, штатив, глюкометр, кушетку і тонометр, – каже завідувачка ФАПом Леся Галайда. – Це дуже вагома підтримка для нашого медпункту. Люди звикли, що можуть отримати першу медичну допомогу в селі. Тепер її можна надавати на якіснішому рівні.



До сільської медички з різними скаргами на самопочуття щодня звертається від 3 до 6 осіб. Для усіх Леся Галайда знаходить добре слово професійну пораду.

До райцентру нам не так просто дістатися – нема прямого сполучення із Локачами. Двічі на день через Озютичі курсує автобус Ковель-Володимир-Волинський. Тому в разі крайньої потреби хворих довозять у районну лікарню приватним автотранспортом, – каже 70-річна Таїсія Хомут.

Жінка хворіє на цукровий діабет, то ж мало не щодня звертається до Лесі Галайди з проханням виміряти рівень цукру в крові. Пані Таїсія задоволена, що за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у медпункт придбали новий глюкометр.

У селі люди важко працюють, незважаючи на стан здоров’я. Коли вже геть припече, йдуть у ФАП – там і тиск зміряють, і зроблять укол. У Локачі за 18 кілометрів з пересадками не наїздишся, – каже Таїсія Хомут.

До Озютичівської сільської ради належить два села: Озютичі та Запуст, у яких проживають відповідно 375 та 101 житель. Серед них – 84 дитини та 68 пенсіонерів, які потребують особливого медичного догляду. За словами Лесі Галайди, люди часто звертаються за телефонними консультаціями.

У селі повинен бути і ФАП, і медик, – переконана голова Озютичівської сільради Людмила Таровська. – Як мама чотирьох дітей, я звертаюся до місцевої медички іноді навіть уночі. Леся Галайда завжди бере трубку і в разі необхідності приходить на допомогу. Саме наша медичка врятувала мою свекруху, коли у неї трапився інсульт.



В Озютичах роботу медика цінують і створюють для нього комфортні умови. Минулого року з бюджету сільської ради виділили 30 тисяч гривень на заміну вікон і дверей у ФАПі. Цьогоріч долучилися до співфінансування спільного з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» проекту.

Приємно в день подвійного свята бачити результати спільно впроваджених ідей. Бажаю, щоб із нового обладнання ви найчастіше використовували ваги для немовлят і пеленальний столик. Чекаємо від ініціативної громади нових проектів, – побажала озютичівцям Оксана Дмитрук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus