USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинські ФАПи отримали сучасну медтехніку завдяки Фонду Ігоря Палиці

22 Грудня 2017 23:07
Фельдшерсько-акушерські пункти в селах Юнівка, Семеринське та Зубильне Локачинського району за сприянням Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» отримали медичне обладнання: електронні ваги для немовлят та дорослих, глюкометр, тонометр, тест-смужки і пеленальний столик.

Презентація результатів проектів сільських громад відбулася 21 грудня, повідомляє прес-служба Фонду.

Юнівський ФАП знаходиться в приміщенні колишньої початкової школи. Фельдшерсько-акушерський пункт потребував значного оновлення матеріальної бази. Це й спонукало місцеву активістку Ольгу Мацібору до написання проекту «Тільки разом до якісного медичного обслуговування».

«Презентація проекту стала можливою завдяки вашій землячці Ользі Маціборі, яка звернулася у Фонд з проханням поліпшити матеріальну базу ФАПу. Ваше село – невелике. Тут проживають люди поважного віку. Їм потрібно поміряти тиск, вимірювати рівень цукру в крові, адже від цього залежить здоров’я людей», – зазначив Василь Демидюк.

Завідуюча ФАПу села Юнівка Наталя Колядюк не приховувала радості від отриманих подарунків. Раніше вона користувалася старим обладнанням, яке часто підводило. Тепер без проблем зможе виміряти тиск людям чи зважити дитину.

Своєю чергою, голова фракції УКРОП у Волинській обласній раді Вячеслав Рубльов виразив сподівання, що нове обладнання хоч трохи покращить життя у населеному пункті. Він наголосив, що в 2018 році кожна громада, яка проявить ініціативу, зможе взяти участь у конкурсі міні-проектів Волинської обласної ради та залучити 100 тисяч гривень на потреби населеного пункту.

Нові електронні ваги для немовлят та для дорослих, глюкометр і тонометр придбали й у Семеринський ФАП. Завідуюча ФАПу Жанна Микитюк зауважила, що отримане обладнання дуже необхідне в її роботі, адже тонометр – це продовження руки лікаря.

«До нас звертаються люди різних вікових категорій, молоді мами. Дитячі ваги були ще з Радянського Союзу та й ті вийшли з ладу. Тому ми не могли надати батькам якісних рекомендацій по догляду за їхніми дітьми. Зараз я можу поважити дітей, а вже тоді давати відповідні рекомендації. Я дуже рада, що Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» відгукнувся на наше прохання, адже ці прилади були необхідними для людей», – зазначила Жанна Микитюк.

Один з ініціаторів проекту, теж медик, Богдан Іванчук зауважив, що довго не задумувався, над тим, що потрібно для села, адже обладнання у ФАПі перебувало в жахливому стані. Його оновлення було вкрай необхідним.

Своєю чергою депутат Волинської облради Вячеслав Рубльов пообіцяв, що в наступному році у ФАПі замінять вікна. Також він зазначив, що обговорював з Ігорем Палицею питання надання швидкої медичної допомоги у селі. Зі слів Вячеслава Рубльова в 2018 році планують, забезпечити всі амбулаторії сумками екстреної медичної допомоги.

Окрім медпунктів у Юнівці та Семеринському, нове медичне обладнання отримав і ФАП у села Зубильне. Місцевий активіст Іван Іванчук звернувся до представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» з проблемою відсутності потрібного медичного обладнання. В рамках проекту «Покращимо матеріальну базу ФАПу» придбали глюкометр, тонометр, а також електронні ваги для дітей та дорослих.

Вячеслав Рубльов підкреслив, що обладнання для цих трьох ФАПів вкрай необхідне, адже медичні заклади, де люди можуть отримати відповідні послуги віддалені від сільських жителів.

«Я думаю, що реалізація цих проектів значно покращить сферу охорони здоров’я у цих населених пунктах. Сподіваюся, що тільки разом ми наведемо лад в селі», – резюмував Вячеслав Рубльов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus