USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Волинському центру для людей з ВІЛ - 25 років

10 Червня 2017 08:00
Волинський обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІД був створений одним із перших в Україні. Ось уже чверть століття двері закладу відкриті для людей, які отримали підтвердження ВІЛ-позитивного статусу. Тут не лише надають медичну, психосоціальну допомогу, проводять діагностику, консультують, а й здійснюють заходи, спрямовані на запобігання поширення ВІЛ-інфекції та СНІДу в області, повідомляють у Фонді Ігоря Палиці «Тільки разом».

З нагоди 25-річчя діяльності центру в Палаці культури міста Луцька відбулися урочистості. Головний лікар закладу Олена Макаренко розповіла присутнім про діяльність закладу та ситуацію з ВІЛ-інфекції у Волинській області. Так, зі слів головного лікаря станом на 1 січня в області виявлено майже 5 тисяч ВІЛ-інфікованих осіб, з них в області проживає 2330 людини. Під медичним наглядом перебуває 2047 інфікованих. Серед них 37 дітей і 7 підлітків.
«Це захворювання, на превеликий жаль, нікуди не дівається. Ми живемо в просторі де є ВІЛ-інфекція. Нам потрібно навчитися з нею місцями дружити, де воювати, а інколи просто сприймати. Ми повинні вирішувати питання так, щоб це було якнайкраще для населення і для людей яких особисто торкнулася ВІЛ інфекція/ СНІД», – звернулася до підлеглих Олена Макаренко.
Працівників центру привітали колеги з Луцька та інших міст, представники місцевої ради, партнери.

Для організації заходу Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» надав фінансову допомогу.

«Дякуємо вам за щоденну, відповідальну і таку потрібну для всієї волинської громади роботу, – звернувся з вітальним словом заступник голови правління Фонду Орест Маховський. – Бажаю, щоб у вас завжди була можливість розвивати й удосконалювати центр. Купувати нове необхідне обладнання та матеріали, підвищувати кваліфікацію персоналу. Міцного здоров’я усім працівникам, добра та мирного неба над головою».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus