USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Завдяки Фонду Ігоря Палиці сільські школи отримали нову техніку

22 Грудня 2017 14:29
ЗОШ І-ІІ ст. села Великий Окорськ Локачинського району здана в експлуатацію у 1970 році. Це добротне приміщення радянської доби з пічним опаленням.

Нині тут навчається 44 учні з сіл Великий Окорськ, Малий Окорськ і Квасовиця. В школі є належна навчально-матеріальна база, яка сприяє повноцінному навчанню і вихованню підростаючого покоління.

За останні чотири роки за кошти громади, спонсорів та місцевого бюджету збудовано внутрішні вбиральні, замінені вікна на енергозберігальні, придбано телевізор, ноутбук, спортивні мати, лижі, тенісний стіл.

Та коштів на все не вистачає ні в батьків, ні в спонсорів. Тож коли у школі виникла необхідність у багатофункціональному пристрої, який буде використовуватись для розмноження роздаткового матеріалу, шкільний колектив звернувся у Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Пройшло не багато часу і ось – презентація спільно реалізованого проекту.

Директор Ольга Мов’як зазначає: за допомогою нової техніки учні зможуть випускати шкільну стінгазету, а вчителям буде легше готуватися до уроків. Техніку планують використовавати не лише в школі, а й для потреб села.

Оцінити матеріальний стан школи і побачити в яких умовах навчаються діти приїхав голова фракціїУКРОПу в Волинській обласній раді Вячеслав Рубльов. Депутат відмітив старання громади покращити умови навчання в школі та побажав подальших успіхів у реалізації амбітних планів. Вячеслав Рубльов наголосив, що в 2018 році кожна громада, яка проявить ініціативу, зможе взяти участь у конкурсі мікрогрантів Волинської обласної ради.

Того ж дня відбулася презентація проекту Фонду та громади у селі Войнин, що на Локачинщині. Тут на умовах співфінансування придбали ноутбук для школярів.

У ЗОШ І ступеня навчається 23 учні. Батьки та вчителі докладають максимум зусиль аби не допустити закриття навчального закладу.

Новому ноутбуку найбільше радіють вчителі. Адже до цього на уроки техніку приносили з дому.

Куратор проекту, представник партії УКРОП у Локачинському районі зазначила, що за період діяльності в Локачинському районі Фонд підтримав 50 проектів на загальну суму майже два мільйони гривень. З них половина спрямовані на покращення матеріально-технічної бази навчальних закладів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus