USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Завтра лучани отримають перші продуктові набори від Фонду Ігоря Палиці

24 Березня 2020 19:31
Сьогодні у Луцьку розпочав роботу тимчасовий оперативний центр для організації допомоги пільговим категоріям громадян – мешканцям Луцької міської об’єднаної територіальної громади.

Як повідомив радник міського голови Ігор Поліщук, основна мета роботи центру – прийом телефонних звернень, надання консультацій, забезпечення комунікації та надання допомоги пільговим категоріям громадян, що опинилися у скрутних життєвих обставинах, шляхом доставки продуктових наборів, у випадку нагальної потреби.

«Чимало лучан сьогодні опинилися у складних умовах: зупинено громадський транспорт, міжміські перевезення, у місті введені жорсткі обмеження роботи об’єктів інфраструктури. Тому для пільгових категорій громадян, зокрема з ураженнями зору, опорно-рухового апарату, одиноких пенсіонерів, створено центр для надання телефонних консультацій, роз’яснень, а також у разі необхідності – придбання та доставки медикаментів, продуктів харчування за адресою. Луцька міська рада уклала договір про співпрацю із Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом», згідно з яким Фонд безоплатно забезпечить необхідні для роботи оперативного центру продуктові набори для подальшої доставки громадянам з числа пільгових категорій.

Оперативний центр розпочав свою роботу сьогодні і функціонуватиме до особливого розпорядження, тобто до завершення карантину. В оперативному центрі одночасно працюватимуть п’ять спеціалістів із числа працівників міської ради, які будуть приймати телефонні дзвінки та надавати консультації громадянам з числа пільгових категорій, а також волонтери, які будуть здійснювати, у разі необхідності, виїзд до заявника додому та доставку продуктових наборів», – зазначив радник міського голови.
Як повідомив Ігор Поліщук на своїй сторінці у фейсбуці, в перший день роботи в тимчасовий оперативний центр поступило 55 звернень.

Зокрема, 65% людей (36 осіб) звернулися за допомогою проднаборами, 35 % звернулися за консультаціями та іншими проханнями.

Після ретельної перевірки спеціалістами центру звернень та даних, вказаних заявниками, було ухвалено рішення про передачу проднаборів 20 особам, які надав Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Завтра вказані продуктові набори будуть доставлені заявникам. Решті заявників надані консультації та інша допомога.

Нагадуємо, що телефон «гарячої лінії» тимчасового оперативного центру – 20-30-03 зі стаціонарного телефону або 0332 20-30-03 з мобільного.

Тимчасовий оперативний центр працює з 08:30 до 17:30 щодня без перерви та вихідних.

Також зазначається, що для уникнення випадків шахрайства та надання допомоги тим, хто її потребує, спеціалісти центру мають доступ до усіх баз даних, щоб перевіряти пільговий статус заявника та інші обставини, вказані ним.

Телефон «гарячої лінії» тимчасового оперативного центру – 20-30-03 зі стаціонарного телефону або 0332 20-30-03 з мобільного.

Центр працюватиме щоденно без перерви та вихідних з 08:30 до 17:30.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus