USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку ввели додаткові обмеження на час карантину: заборонені пікніки та незапаковані продукти

2 Квітня 2020 17:57
На території Луцька та Прилуцького старостинського округу вводяться додаткові заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19.

Про це повідомили у Луцькій міській раді.

Сьогодні під час позачергового засідання виконавчого комітету прийнято рішення «Про додаткові невідкладні заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 на території м. Луцька та населених пунктів Прилуцького старостинського округу на період дії карантину».

Цим документом визначено, що на період дії карантину всім суб’єктам підприємництва незалежно від форм власності, які здійснюють на території м. Луцька та населених пунктів Прилуцького старостинського округу роздрібний продаж продовольчих товарів необхідно забезпечити фасування та упакування продовольчих товарів (овочів, фруктів, хліба, хлібобулочних виробів, кондитерських виробів, круп, макаронних виробів, борошна, цукру, солі, яєць курячих харчових, сухофруктів тощо), які не мають промислової упаковки і розміщуються для продажу шляхом самообслуговування в торгівельних залах закладів.

Крім того, потрібно забезпечити фасування та упакування або розміщення у закритому торгівельно-технологічному обладнанні продовольчих товарів, які не мають промислової упаковки та недоступні для самообслуговування, проводити фасування, упакування та відпуск товарів, у чисту тару (пакети, коробки, папір тощо) з обов’язковим застосуванням одноразових рукавичок та спеціального інвентарю (щипців, лопаток, совків тощо).

Необхідно припинити приготування та реалізацію кавових та інших напоїв, а також розлив у присутності споживача з подальшою реалізацією пива та інших напоїв.

Також у закладах торгівлі, де працівник працює із продовольчими товарами і готівковими коштами (картками, комп’ютерною технікою, реєстраторами розрахункових операцій) одночасно, необхідно забезпечити використання окремих одноразових рукавичок для продуктів харчування та інших – для роботи з готівковими коштами (картками, комп’ютерною технікою, реєстраторами розрахункових операцій) або проведення додаткової дезінфекції рук.

Зобов’язнано й впровадити технічні засоби безготівкового розрахунку (у разі відсутності).

Закладам необхідно забезпечити посилений контроль та неухильне виконання вимог санітарно-гігієнічних норм і правил приймання, зберігання та реалізації харчових продуктів та продовольчої сировини, а також неухильне дотримання вимог інших карантинних заходів, в тому числі щодо забезпечення відстані між відвідувачами не менше ніж 1,5 метра за допомогою нанесення розмітки в касовій зоні, у відділах, де можливе утворення черг, та у разі необхідності на вході.

У разі виявлення у відвідувачів наявних симптомів ГРВІ рекомендувати залишити заклад з подальшим зверненням до сімейного лікаря.

Рекомендовано суб’єктам господарювання допускати відвідувачів в об’єкти загального користування в захисних масках чи респіраторах.

Також цим рішенням забороняється відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон з метою розпалювання вогнищ, приготування та споживання їжі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
дідо Показати IP 2 Квітня 2020 18:21
Давно треба було заборонити продавати ваговий товар у супермаркетах.
лучанка до дідо Показати IP 2 Квітня 2020 19:33
Додайте, що потрібно в даному випадку ще й заборонити класти у фасований товар гнилі і підпорчені фрукти та овочі. Тоді це буде справедливо. Раніше хоч вибрати можна було, а тепер бери, що запакували. Гарний безвідходний бізнес!
Овочевий експерт до лучанка Показати IP 2 Квітня 2020 20:05
90% овочів та фруктів гниють через те, що їх продавлюють накачаними пальцями бабушкі і тьоткі.
Радовец Вася Показати IP 2 Квітня 2020 19:07
Ви з своїми блатними лікарями розберіться, тільки вміють, що гроші здерти з пацієнта... А самі тільки про себе дбають!
Юрась Показати IP 2 Квітня 2020 19:44
Ще б заборонили піднімати ціни на продукти, ліки на термін карантину, а за порушення відібрати ліцензію на торгівлю + штрафи .Взагалі краще б зобовязали знизити ціни від 20 до 50% на продовольчі товари
Знаю Показати IP 2 Квітня 2020 20:44
Закрийте автошколи!! Кожна друга машина автошколи на на вулицях Яке може бути навчання???
Народна прокуратура Показати IP 2 Квітня 2020 21:11
А якщо хвора людина самотня або інші члени сім'ї теж хворі, як їй купувати продукти? І ще запитання: я так розумію, що касир має одягнути одні рукавички і пробити продукти, а потім зняти їх, одягнути інші і тоді вже брати картку або гроші? Скільки часу тоді потрібно стояти покупцям у черзі, що це за вимога?
Мітя до Народна прокуратура Показати IP 3 Квітня 2020 00:24
Картки продавці давно не лапають, покупці самі повинні ними розраховуватись

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus