USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Ангела Меркель заявила, що готова до нових виборів до Бундестагу

20 Листопада 2017 23:38
Канцлер Німеччини Ангела Меркель готова і далі виконувати функції глави уряду і не стане ухилятися від взятих раніше обіцянок, якщо у країні будуть нові вибори.

Про це вона заявила в ефірі програми "Was nun" (Що тепер?) суспільно-правового телеканалу ZDF, повідомляє Укрінформ.

"Я обіцяла стояти на службі народу в ході передвиборної кампанії. Я – людина, що несе відповідальність і готова брати її на себе і в майбутньому... Для мене значення має спочатку країна, потім партія, потім я сама", - підкреслила вона, додавши, що було б "комічним", якби вона відмовилася від своїх обіцянок через 2 місяці після виборів.

Таким чином, якщо президент оголосить нові вибори, лідер Християнсько-демократичного союзу не стане знімати свою кандидатуру. Втім, чи дійде справа до перевиборів, буде зрозуміло після того, як глава держави Франк-Вальтер Штайнмайєр проведе консультації з лідерами всіх партій, нагадала вона.

Меркель готова, з її слів, до переговорів з усіма партіями, включаючи колишніх партнерів по коаліції соціал-демократів. До ідеї уряду меншості з Зеленими, про що активно говорять, вона ставиться скептично. "Німеччині потрібен стабільний уряд, який не буде змушений шукати підтримки при прийнятті кожного рішення. Суспільство чекає від нас формування стабільного уряду", - сказала вона.

Шанси своєї партії і сестринської, Християнсько-соціального союзу, на повторних виборах, якщо такі відбудуться, Меркель оцінює цілком оптимістично. Вона запевнила, що обидва союзи подолали внутрішні протиріччя, що було однією з причин втрати голосів виборців.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, Вільна демократична партія вийшла з переговорів про створення коаліції з блоком Анґели Меркель ХДС-ХСС та Зеленими. Лідер лібералів Крістіан Лінднер заявив, що партії так і не змогли дійти згоди. З його слів, між сторонами відсутня довіра та й у питаннях модернізації країни партії не зійшлись.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Макс Показати IP 21 Листопада 2017 00:57
Тетка уср*тся на следующих выборах

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus