USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Декомунізацію вулиць Луцька відтермінували у зв’язку з виборами

4 Березня 2019 10:43
Депутати Луцької міської ради відтермінували перейменування вулиць обласного центру у межах декомунізації, аби не допустити плутанини та документальної тяганини з дільницями для голосування під час виборів Президента України, що відбудуться 31 березня.

Про це стало відомо під час засідання позачергової сесії Луцької міської ради сьогодні, 4 березня.

Нагадаємо, обранці громади проголосували за перейменування 12 вулиць Луцька та двох провулків у межах декомунізації.

Зокрема, вулицю Ватутіна пропонують назвати Ліщиновою; вулицю Воїнів-Інтернаціоналістів – вулицею Воїнів-афганців; Гастелло – Люблінською; Корнійчука – Валерії Новодворської; Красовського – Калини Коханської; Макаренка – Долинною; Малогвардійську – Межовою; Островського – Сірої дивізії; Панфілова – Повстанською; Революційну – Акацієвою; Шевцової – Новоброварною.

Окрім того, перейменують провулок Красовського на провулок Галини Коханської та провулок Червоноармійський на Черешневий.

Так, у зміненому проекті Рішення йдеться про те, що проект набирає чинності з 3 червня 2019 року.

«Коли ми голосували «за» проект рішення про перейменування вулиць Луцька ми не врахували момент, що почалася виборча компанія і ми не встигнемо до того часу перейменувати вулиці, до того ж на деяких вулицях дещо зміниться нумерація будинків. Щоб не було непорозумінь при проведенні виборів була внесена пропозиція доповнити уже прийнятий проект рішення тим, що він набуває чинності з 3 червня 2019 року», – зазначив виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт.

На це депутат Луцької міської ради Павло Данильчук зауважив, що процес декомунізації вулиць Луцька триває вже більше трьох років і відтягувати його далі не варто:

«Я виступав в середу на черговій сесії і не розумів, чому ми голосуємо за неперероблений проект рішення. Виступало багато людей, рішення комісій було безліч разів прийнято. Але в 2019 році ми затягнули з декомунізацією. Мало того, ми запропонували перейменувати не великі, основні вулиці, а, на мою думку, зовсім незначні. Ніхто не хоче займатись процесом, бо люди не хочуть змін. Я не уявляю, якби ми перейменовували не вулиці, а міста, до прикладу, як це сталося на сході. На Волині, де зародилось УПА і де немає жорстких проросійських сил, ми не можемо декомунізувати вулиці», – наголосив депутат.

Він запропонував додати до списку вулиць, що підлягають декомунізації, вулицю Ярощука (пропозиція перейменувати на вулицю Святого Миколая), Боженка (Магістральна) , Говорова (Павла Чубинського), Федорова (вулиця Воїнів-Добровольців).

Утім, обранці громади не підтримали пропозицію Павла Данильчука до виборів перейменувати вулиці Боженка на Магістральну, Говорова – на Павла Чубинського, а Федорова – на Воїнів-Добровольців. Таку ініціативу підтримали лише 15 луцьких депутатів із 26 присутніх.

«Це – проект рішення, який ми напрацювали ще в 2016 році, і вже третій рік, як в нас нічого не робиться із питанням декомунізації вулиць Луцька.Минулого разу Луцька міська рада так і не проголосувала за той список, що був підготовлений комісією з перейменування вулиць. Треба розпочати той процес, щоб він не тягнувся ще 5 років. Ще рік і завершиться каденція, а нічого зроблено не буде. Я багато читав у ЗМІ, мовляв, позиція не така, і хай краще нічого не декомунізуємо, ніж декомунізуємо частину. В мене позиція інша – хай краще частину, але вже цей процес розпочнеться. І навіть, якщо наразі таке рішення не буде прийнято, ми й далі будемо продовжувати цей процес, подавати проекти рішення. Тому попрошу певних персон не спекулювати на цій темі», – виступив із власною пропозицією депутат Луцької міської ради Микола Федик.

Вислухавши пропозиції обранців громади, Григорій Пустовіт звернувся до колег:

«Я теж виступаю за погодження з всіма пропозиціями комісії, які були напрацьовані. Але я пропоную зараз проголосувати за те, щоб перейменувати вулиці, але щоб це рішення набуло чинності і вступило в дію з 3 червня. Як кажуть, ліпше синиця в руці, ніж журавель в небі. Готуйте зміни до наступної сесії. Те, що в нас є бажання перейменувати всі вулиці – це нормальне бажання. Потерпіть ще той місяць, якщо три роки терпіли», – наголосив виконувач повноважень мера.

Таким чином, за проект рішення щодо відтермінування декомунізації вулиць Луцька у зв’язку із виборами проголосували «за» 26 обранців громади. До слова, рівно стільки ж депутатів і зареєструвалися на позачерговій сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Микола Показати IP 4 Березня 2019 11:12
Закон про декомунізацію треба виконувати ! А решта - то все відмовки, щоби на виборах елєкторату понравитись. Сподобаєтесь одній частині лучан - не сподобаєтеся іншій ! Спитають як не одні - то спитають інші, а результат завжди буде у два рази менший
Лучанин до Микола Показати IP 4 Березня 2019 11:40
Це один із багатьох законів, не виконання якого аж ніяк негативно не вплине на населення України. Так само як і його виконання не впливає позитивно, тільки гроші витрачаються на вивіски і перереєстрацію. Є такий вислів: "Добре виконувати непотрібну роботу - це одна із форм ліні". От і у нас так: стараються дуже добре робити те, що нікому непотрібне. Наприклад, з корупцією чи з гральними закладами боротись не виходить, а от бабульок на баразі поганяти, то завжи раді.
Лев до Лучанин Показати IP 4 Березня 2019 12:02
Так депутати будуть виконувати закон! Просто після 31-го березня
Анонім Показати IP 4 Березня 2019 12:02
Це - не декомунізація, а дегероїзація, дебілізація. Почитайте, наприклад, про героя Федорова, який очолював у 2-й Світовій війні ціле містечко партизан у Ковельських лісах, скільки фашистських потягів вони пустили з рейок, скільки гітлерівців перебили. Фільм зняли про нього, "В лісах під Ковелем" називається. Як можна паплюжити пам'ять таких людей. Чи може пан Данильчук сумує, що в 1940-х роках через наших героїв була втрачена можливість "приєднатись до сім'ї європейських народів"?
Лучанин до Анонім Показати IP 4 Березня 2019 12:35
А Ватутін чим не догодив? Що керував операцією по звільненню Києва?
Андрій Показати IP 4 Березня 2019 12:30
Не розумію,чому не виконуються Закони?Чому ніхто не несе ніякої відповідальності за їх не виконання? Це все нагадує дії діда Щукаря з своїм головним убором з фільму "Весілля в Малинівці"...
Корiнний лучанин до Андрій Показати IP 4 Березня 2019 13:06
В "весiллi в Малинiвцi ".дiда Щукаря не було ,iнтелектуал.ти краше уроки вчи-експЕРД.
Анонім до Андрій Показати IP 4 Березня 2019 20:41
...бо закони безглузді...діяльність бендерівців ні узаконити ,ні стерти з памьяті людей неможливо ні в Україні ,ні у Европі.
Реаліст лучанину Показати IP 4 Березня 2019 12:47
Чим їм українець Ватутін не догодив? А Ви подивіться, хто до влади прийшов. Діти і внуки тих, хто Ватутіну в спину стріляв і в 41 німців хлібом-сіллю зустрічав.
Лic Показати IP 5 Березня 2019 07:32
Краще б якийсь онкохворiй дитинi помогли.. Стiльки грошей тратити на виконання цих безглуздих законiв. (((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus