USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Депутати Камінь-Каширської райради підтримали торговельну блокаду ОРДЛО

18 Березня 2017 13:59
На вчорашній позачерговій сесії Камінь-Каширської районної ради депутати підтримали звернення до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України з приводу підтримки економічної блокади окупованих територій України.

Про це повідомляє Район.Камінь-Каширський.

Напередодні на сайті районної ради з’явився проект рішення про звернення депутатів та сам текст цього звернення. У ньому, зокрема, йшлося про те, що депутати райради підтримують рішення Ради Національної безпеки і оборони України щодо встановлення мораторію на ввезення вантажів на тимчасово окуповану територію і вивезення їх звідти, за винятком гуманітарних місій, що здійснюються під контролем ОБСЄ і Міжнародного Комітету Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. У ньому також закликали провести ряд конкретних заходів щодо банків на території України, які контролює Російська Федерація.

Вже на сесії доповідач депутат від УКРОПУ Світлана Сидорук внесла пропозицію ухвалити з цього приводу два окремих рішення. В результаті голови кількох фракцій райради напрацювали новий текст звернення, хоча загалом його суть не змінилася.

Отже всі присутні на позачерговій сесії депутати районної ради одноголосно підтримали новий варіант.

– Це можна було зробити набагато раніше. Наприклад, ще на попередній сесії у лютому, коли голова фракції УКРОП Сергій Лях вносив таку пропозицію. Однак тоді сказали, що, аби прийняти таке звернення, треба дотриматися процедури. Дотрималися. Але вже тепер це звернення сприймається по-іншому, – говорить Світлана Сидорук.

Нагадаємо, що звернення щодо блокади раніше були прийняті Волинською обласною, Луцькою, Володимир-Волинською та Нововолинською міськими, Ковельською та Любомльською районними радами. Вчора, 17 березня, депутати Рожищенської та Старовижівської районних рад одноголосно підтримали звернення щодо дій стосовно учасників економічної блокади тимчасово окупованих територій окремих районів Донецької та Луганської областей України та введення санкцій проти банків з російським капіталом.

Зауважимо, на відміну від місцевих рад районів, де звернення прийняли одноголосно, у облраді депутати від «Солідарності» не взяли участь у голосуванні. У Луцькраді, окрім «Солідарності», звернення проігнорували фракції «Самопоміч» та «Свобода».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Каширець Показати IP 18 Березня 2017 14:44
Коли вже нарешті Хотишівська сільрада підтримає блокаду ? Скільки ще чекати патріотам?
123 Показати IP 18 Березня 2017 22:51
«ДЕПУТАТИ КАМІНЬ-КАШИРСЬКОЇ РАЙРАДИ ПІДТРИМАЛИ ТОРГОВЕЛЬНУ БЛОКАДУ ОРДЛО»- і що це дало виборцям К - Каширського району?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus