USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.97

На службі у «Біо Пек»? «Самопоміч» і «Народний контроль» – проти закриття заводу, який труїть лучан смородом

10 Жовтня 2019 13:47
Окремі луцькі обранці громади, зокрема представники фракцій Народний Контроль та Самопоміч не підтримали звернення міської ради до Кабінету Міністрів щодо закриття основного джерела смороду, яке до того ж поширює шкідливі речовини у повітрі, – заводу із виготовлення біоетанолу «Біо Пек».

Сьогодні, 10 жовтня, під час засідання позачергової сесії деякі луцькі депутати забили на сполох через чергове екологічне лихо у місті. Так, після жовтневих замірів на полях фільтрації підприємства «Біо Пек» у рази підвищені показники норми викидів сірководню та аміаку. Саме тому депутати підтримали рішення закрити підприємство, через яке лучани змушені дихати шкідливими випарами, які також мають неприємний запах.

Як під час сесії зауважив заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Луцької міської ради Костянтин Петрочук, єдиним на сьогодні моментом, який може запобігти екологічному лиху в Луцьку, є заборона виготовлення тієї речовини, що створює неприємний запах у місті.

Разом із тим депутат Ігор Поліщук зазначив, що проблеми у місті розпочались у 2016 році, коли й розпочав діяльність завод «Біо Пек». Враховуючи порушення допустимих концентрацій забруднюючих речовин в повітрі, у липні цього року заводу заборонили використовувати поля фільтрації.

Втім, коли справа дійшла до голосування, шість депутатів із присутніх у сесійній залі двадцяти семи (ще 16 обранців громади були відсутні на засіданні), утримались від голосування. Як наслідок, попри триразову спробу голосування, результат залишився незмінним – із 27 депутатів шість не голосували. ТОж проєкт рішення, у якому йшлося про закриття заводу «Біо Пек», який протягом триивалого часу є джерелом смороду у Луцьку, не пройшов.

Варто зазначити, що утримались від голосування депутати: Юлія Вусенко, Микола Собуцький та Алла Надточій, Павло Данильчук, Олександр Лазука, Анна Мов’як. Усі вони – представники фракцій «Самопоміч» та «Народний Контроль».
Зазначимо, що вищезгадані фракції не вперше мають спільну позицію в окремих питаннях. Зокрема, в квітні цього року депутатів згаданих фракцій запідозрили у змові з метою отримання 6,5 млн. гривень «відкату» на покупці для лучан 10 тролейбусів зі Швейцарії.
Зокрема, у 2018 році луцькі «Самопоміч» і «Народний контроль» виступили проти купівлі 10 тролейбусів зі Швейцарії по 950 тисяч за одиницю. А вже через декілька місяців ті ж «Самопоміч» і «Народний контроль» в Чернівцях агітували за придбання тих самих тролейбусів для міста. Щоправда, з націнкою в 60% по 1,6 млн за одиницю. Фактично, сума накрутки на 10 тролейбусах становить 6,5 млн. З цього приводу депутати Чернівецької міськради звернулись до правоохоронців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Мешканка Показати IP 10 Жовтня 2019 13:51
Закрити це завжди. А люди робота. Треба шукати інші шляхи виходу.
Мешканець до Мешканка Показати IP 10 Жовтня 2019 14:30
Шановна, те, що ви там працюєте не значить, що заради вас має задихатися пів міста. Здоров'я відновлювати дещо важче, ніж шукати роботу.
Перехожий Показати IP 10 Жовтня 2019 14:05
А я то думаю - чого то раптом Паша Данильчук знову за патріотизм згадав!? Тепер все ясно.
Дідо Показати IP 10 Жовтня 2019 14:07
НІХТО В ЦЬОМУ НЕ СУМНІВАВСЯ! ПРОДАЖНІ ВОНИ ТАКІ!!!
народна прокуратура Показати IP 10 Жовтня 2019 14:11
Добре запамятайте , люди, цих посіпак олігархів - Вусенко, Собуцький і наш "вічний революціонер і борець за народне щастя" Данильчук Паівло! Скоро місцеві вибори!
Хозяін до народна прокуратура Показати IP 10 Жовтня 2019 14:52
Ми розберемося і з данильчуком і з заводом...
Сидор Показати IP 10 Жовтня 2019 14:55
"Паші -триста" заплатили його звичну таксу. Чи вже бере дорожче?)
Анонім Показати IP 10 Жовтня 2019 14:56
Пару днів вечері явно смердить не бра дулю а якоюсь рибою смердючою
Анонім Показати IP 10 Жовтня 2019 14:58
Можливо це луцький спирт завод сморід розповсюджує бо тільки запустився відразу смердіти почало
Мешканка Показати IP 10 Жовтня 2019 15:04
А потім дивуються чому ми їдем за кордон. Бо мешканець за своїх типу сапоміч і тд. Щераз нагилошою треба шукати інші шляхи виходу а закрити завжди вспієм а що далі. Закриє депо. Хлібзавод. Шуберет і тд.
!"№угу до Мешканка Показати IP 10 Жовтня 2019 16:39
Закриємо їх всі разом! Головне що простому люду сподобається.
саша Показати IP 10 Жовтня 2019 15:53
Коли смерділо ,то вітер був з Липлянських очисних , але то таке.
Лучанин Показати IP 10 Жовтня 2019 17:52
А взагалі це нормально, що майже половина депутатів відсутня, коли вирішується таке питання.
Анонім Показати IP 10 Жовтня 2019 21:26
Смердить рибою, - винен спиртзавод, смердить тухлею - винен спиртзавод, смердить какашками - винен -спиртзавод. Карочє чим не смердить - то все спиртзавод. Смердить на Львівській - винен спиртзавод, смердить на балці і Відродження - винен спиртзавод, смердить біля Променя - винен спиртзавод

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus