USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Підкилимні ігри у волинському осередку партії ЄС: у списку «випадкові» люди та родичі

23 Жовтня 2020 19:17
Партія «Європейська Солідарність» на Волині йде на вибори під лозунгом чесності, прозорості, боротьби з олігархатом, дарма, що очільник партії – один із найбагатших українських олігархів. На місцях ситуація ще гірша: підкилимні ігри, кумівство, самоправство. Волинський обласний осередок партії ЄС – не виняток. Під стягом політсили у владу йдуть незрозумілі особистості, які ніколи не мали стосунку до політики, не мали стосунку до Волині, люди, які мають скандальну репутацію. І все це – з подачі очільниці обласного осередку Юлії Вусенко.

Нагадаємо, депутатка Луцької міської ради Юлія Вусенко в місцеву політику потрапила через партію «Самопоміч» мера Львова Андрія Садового. У «сміттєвому» конфлікті Садового і Петра Порошенка щодо львівського сміття вона ревно захищала свого патрона. Проте у вересні 2020 року як грім із ясного неба з’явилася новина про те, що Юлія Вусенко очолила обласний осередок партії «Європейська Солідарність». Про давню ворожнечу з Порошенком було забуто.

Та насправді чогось подібного варто було чекати. Адже Юлія Вусенко давно має амбіції йти у велику політику і прагне стати народною депутаткою. Такий шанс з’явився у неї у 2017 році, коли вона була чергова по списку «Самопомочі» після відмови від мандата її однопартійки Олени Бабак. Але рожевим мріям луцької депутатки так і не судилося справдитися – у парламент вона не пройшла.

На час виборів до Верховної Ради 2019 року проект «Самопоміч» уже луснув, тож шанси на крісло нардепки у Юлії Вусенко стали ще примарнішими. Примітно, що в липні цього року вона засвітилася на з’їзді партії «Пропозиція» - так званої партії мерів. Зустріч політиків пройшла у кольорах російського прапора, а сам захід проводився виключно мовою окупанта. Ширилися чутки, що вона може на Волині представляти цю політсилу, але вони не підтвердилися.

Паралельно Юлія Вусенко була головою групи «Рівні можливості» студії «Жіночої політичної взаємодії». Подібні феміністичні рухи активно підтримує й нардепка Ірина Геращенко – близька особа з оточення Петра Порошенка. Не виключено, що на цьому грунті свого часу вони й перетнулися, і, ймовірно, саме так Юлія Вусенко й потрапила в поле зору лідера партії ЄС.

Як би там не було, але у вересні вона неочікувано стала очільницею обласної організації партії, хоча попередньо називалися зовсім інші кандидатури.

І ось тоді з приходом Вусенко в партійному осередку ЄС почалися підкилимні ігри та політичне шулерство.

Зокрема, 20 вересня на Волині відбулася партійна конференція за участю Андрія Парубія, на якій був сформований список кандидатів. Але потім Юлія Вусенко поїхала в Київ начебто затверджувати списки і привезла їх відкоригованими: люди, які були її кандидатурами, з невідомих причин були підняті вище в списках, а інші – понижалися в ранжуванні або й взагалі викидалися. Так, у списках не виявилося, наприклад, Тараса Яковлева. АЮрій Моклиця, який мав бути першим номером до міської ради, став другим, натомість Юрій Барський з 10 номера до обласної ради став 35-м.

Коли однопартійці звернули на це увагу, то отримали від керівниці відповідь, що Петро Порошенко начебто особисто так відкоригував партійні списки. Зрозуміло, що це була звичайна відмовка.

Є чимало питань і до деяких кандидатів, зокрема, як вони взагалі опинилися в списку. Так, ні з того ні з сього, 4 номером загальнопартійного списку в обласну раду йде Ористлава Сидорчук. Вона - докторка економічних наук, професорка Львівського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України. З волинського у неї хіба місце народження. Бо ось уже майже 20 років вона мешкає у Львові. Її чоловік - відомий львіський контрабандист, колишній працівник СБУ, який має ягідний бізнес у Володимир-Волинському районі та ресторан в Устилузі. Судячи з фото, розміщених на особистій сторінці Ористлави Сидорчук, вона веде розкішний спосіб життя, відвідує гольф-клуби, носить брендові речі, її син навчається в найкращій львівській гімназії. Очевидно, що її утримує чоловік, який має темне минуле, та, ймовірно, прикупив дружині місце в списку.

Дівоче прізвище Ористлави Сидорчук – Гук. Її рідний брат Роман Гук йде у Волинську обласну раду 23 номером загальнопартійного списку.

Другим номером в обласну раду йде Іван Мирка. Колишній посадовець ОДА, екскерівник Волинської територіальної організації Блоку Петра Порошенка «Солідарність» свого часу відзначився тим, що після звільнення з департаменту інфраструктури у 2019 році став їздити на новій «Mazda CX-5», вартістю 700 тисяч гривень, записаній на матір.

Ще однин цікавий кандидат – лікар УЗД обласної лікарні Павло Цибульський. А ще він – чоловік рідної сестри Юлії Вусенко. Павло Цибульський ще зовсім недавно не мав жодного стосунку до політики, ніколи не був активним в громадському секторі. Його раптову появу у списках однопартійцям Юлія Вусенко пояснила «відомим прізвищем», адже Павло Цибульський – син директора СКФ.

Номер 8 обласного списку – Олександр Радчук, колишній працівник СБУ. З власних джерел відомо, що його функція в партії – наглядати за Юлією Вусенко. Таке завдання йому дав лідер виборчого штабу «Європейської Солідарності» Олександр Турчинов. Крім того, сам Олександр Радчук відкрито зізнається, що в партію ЄС він прийшов тільки через Турчинова, а лідера політсили Петра Порошенка не поважає. І хоч він не мав ніколи жодного стосунку до Волині, проте йде по Камінь-Каширському районі номером 1.

Номер 9 у списку – скандальна луцька чиновниця Лілія Кревська, колишня голова Іваничівської РДА, якій двічі депутати висловлювали недовіру. Відомо, що Кревська до вступу в ЄС просилася в інші партії. А тепер вона йде в облраду від Ковеля. Та який вона стосунок має до міста залізничників – незрозуміло. Нагадаємо, у Луцьку Лілія Кревська судилася з міським головою. Фактично всюди, де вона працювала, її супроводжували скандали та розбірки.

Варто зазначити, Юлія Вусенко скрізь розповідає про те, що вона йде у владу «боротися з олігархатом». Та, як виявилося, у політикині подвійні стандарти. Бо не менш цікавим є й поява у списках під номером 12 Олександра Пизи, який є довіреною особою колишнього народного депутата, бізнесмена-мільйонера Сергія Мартиняка. І в списки ЄС він потрапив саме через наполегливе прохання екснардепа.

Згадані факти не заважають Юлії Вусенко позиціонувати себе в соцмережах самопроголошеною борчинею з олігархами. Та й в самої політикині є власні скелети в шафі. Так, у 2017 році вона розлучилася зі своїм чоловіком Дмитром. Проте у 2018, коли на нього вчинили напад, він пізно увечері прийшов на квартиру до колишньої дружини. Та й досі вони підтримують стосунки. Нагадаємо, цього року Дмитро Вусенко обстріляв воїна АТО та його товариша.

Сама ж Вусенко, зазначають представники місцевого політикуму, часто вміє справити гарне перше враження. Проте вона не вміє бути в команді, не вміє працювати системно. У результаті у виборчому штабі ЄС – суцільний хаос і розбрат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
лучанин Показати IP 23 Жовтня 2020 19:42
Престижності в нумерації кандидатів немає абсолютно ніякої! Це загальновідомо для всіх адекватних людей.Люди в неділю розставлять всі крапки над "І".
Ісса Ндойє Показати IP 23 Жовтня 2020 21:17
Якесь зборище педофілів ...
??? Показати IP 24 Жовтня 2020 08:33
іде ваша вусенко по трупах.
Bogivaden Показати IP 24 Жовтня 2020 08:39
Господи, як же ви боїтеся Порошенко!
1 до Bogivaden Показати IP 24 Жовтня 2020 10:40
Ну дуже смішно. Зробили з Порошенка прям якогось ідола. Він крав і далі хоче красти, тому і рветься до влади. Немає в людей клепки в голові
Сергій Показати IP 24 Жовтня 2020 09:41
Бігають від партії до партії шльондри.
Вус Показати IP 24 Жовтня 2020 10:48
Достатньо на її обличчя глянути, вже складає неприємне враження. На фейсі у неї написано, що стервозна, позитивом і не пахне

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus