USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Рада зняла недоторканність з депутата Довгого

11 Липня 2017 18:52
Комітет Ради не підтримав надання згоди на зняття недоторканності з народного депутата групи "Воля народу" Олеся Довгого. За відповідне рішення проголосував 251 нардеп, повідомляє ТСН.

Таким чином народні обранці фактично підтримали зняття депутатської недоторканності з Довгого.

"Регламент - порушив, закон - не переступав... Я звертаюсь до вас з проханням підтримати це нікчемне з юридичної точки зору подання для того, щоб дати мені можливість виконати одну з моїх передвиборчих обіцянок та раз і назавжди поставити крапку у всіх тих чисельних абсурдних звинуваченнях, які приходиться чути мені й моїй родині упродовж останніх років", - заявив сам нардеп про обвинувачення на свою адресу безпосередньо перед початком голосування.

Раніше сьогодні, 11 липня, Верховна Рада не дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від "Народного фронту" Євгена Дейдея, якого підозрюють у незаконному збагаченні.

Нагадаємо, Олеся Довгого звинувачують у земельних махінаціях у столиці за часів роботи секретарем Київради. У справі фігурують 45 гектарів землі на заповідному Жуковому острові, лише номінальна вартість котрих сягає 82 мільйони гривень. Луценко на засіданні комітету показав документи від жовтня 2007 року з підписом Довгого.

Його звинувачують у передачі фіктивній конторі десяти шматків заповідної землі. Тодішній депутат міської ради Наталія Новак твердить, що тоді в залі навіть не було кворуму, для нього спеціально змінювали порядок денний, плутали номери рішень, аби депутати не розуміли, за що саме голосують, а в кулуарах циркулювали чутки про 2 млн доларів, виділені на кожну фракцію, котра підтримала незаконне виділення землі.

Довгий стверджує, що останньою ланкою в ухваленні рішень Київради є міський голова – тоді це був Леонід Черновецький. Тож, мовляв, вимагати відповіді треба у нього.

Після гарячих дискусій комітет вирішив, що в поданні генпрокурора на нардепа чимало вад, але спрямувати його на розгляд до парламенту все ж треба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus