USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сімейні цінності «слуг народу»: як, попри обіцянки, кумівство живе в «зе-команді»

26 Вересня 2020 21:39
Кандидат в президенти Володимир Зеленський за декілька днів до виборів переконував, що в разі перемоги у влади «нових облич» «не буде кумівства». У своїй передвиборчій програмі він описував країну мрії як таку, де «підставою призначення на посаду стають розум, освіта, талант і совість, а не те, що разом хрестили дітей».

Та, як з’ясували «Схеми», за перший рік президентства Володимира Зеленського низка депутатів з його фракції разом із собою до парламенту привели своїх дружин, чоловіків, братів, батьків і тих, з ким хрестили своїх дітей, і деяким з них держава навіть виплачувала премії й підвищені зарплати.

Примітно, що переважна більшість з депутатів кажуть, що непотизм – неприйнятний. Водночас, вони не вважають проблемою те, що зробили власних родичів своїми ж помічниками. При цьому, за декілька днів, як журналісти «Схем» почали їх про це розпитувати, у порядок денний Верховної Ради раптово був включений проєкт закону, який забороняє близьким родичам ставати помічниками депутатів – і який майже рік лежав у парламенті без уваги. Так само швидко він був і проголосований.

Два рідні брати Руслан і Микола Стефанчуки стали народними депутатами від «Слуги народу» в серпні минулого року – а вже у вересні їхні дружини стали помічницями депутатів на громадських засадах.
18 вересня дружина Микола Стефанчуки – Оксана Музика-Стефанчук – написала заяву на ім’я свого чоловіка: оформити її депутатським помічником на громадських засадах. Зрештою він подав до апарату парламенту список своїх помічників, де було прізвище його дружини. Микола Стефанчук, який раніше розповідав, що «головне, щоб дружина і чоловік не були в прямому підпорядкуванні», у відповідь «Схемам» повідомив, що в цьому випадку «тут швидше співпраця».

Дружина іншого брата-депутата Руслана Стефанчука – Марина Стефанчук – стала помічницею депутата Данила Гетманцева. Як пояснив останній, їх пов’язує давнє знайомство: «Мене ж, ви знаєте, що в команду Стефанчук привів? До Зеленського. Тому ми товаришуємо з ним вже дуже-дуже-дуже давно».
Сам перший віцеспікер парламенту Руслан Стефанчук розповів: «Моя дружина є доктором юридичних наук. Професором кафедри Київського національного університету ім. Шевченка. І працюючи з паном Гетманцевим – вони, до речі, з ним захищалися в один день, – він їй зробив пропозицію на безоплатних засадах, на громадських засадах допомагати йому по тих чи інших питаннях створення законодавства».
Марина Стефанчук також була призначена до комісії з питань правової реформи. Цю комісію, за словами деяких її членів, допомагав формувати та проводив співбесіди із учасниками в Офісі президента її чоловік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Коля. Показати IP 27 Вересня 2020 05:09
Морди в маски не влазять
Ага до Коля. Показати IP 27 Вересня 2020 11:03
Це наші слуги....
скептик до Ага Показати IP 27 Вересня 2020 17:16
сіроти
@ Показати IP 27 Вересня 2020 08:23
О чем это Вы? Сейчас такого нет((( Такое было только при Порошенко.
Остап Вакарчук Показати IP 27 Вересня 2020 14:11
"Дивлюсь я на небо та думку гадаю", блін один депутат - краще другого, хоч до плуга став. Як було при Петрові Порошенкові, тютілька в тютільку повторюється при Зеленському. Враження, що Порошенко з Зеленським домовились.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus