USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Замість 20 тисяч 10: у Луцьку дозволи зменшити одноразові виплати з депутатського фонду

24 Лютого 2021 13:07
Луцьким обранцям громади дозволили одноразово виділяти із депутатського фонду не менше, ніж 10 тисяч гривень. Раніше ця сума була 20 тисяч гривень.

Про це стало відомо під час 7-ї сесії Луцької міської ради.

Як розповіла директорка департаменту фінансів та бюджету Ліля Єлова, кошти депутатського фонду будуть використовувати у відповідності до загальних положень про використання коштів бюджету міста.

З слів посадовиці, депутати мають право виділяти кошти із фонду і для освітньої сфери, і для вирішення питань благоустрою тощо. Проте луцьким обранцям громади не можна виділяти кошти з депутатського фонду на класи та групи у закладах шкільної та дошкільної освіти, а лише на приміщення загального користування.

Раніше Лілія Єлова розповідала, що були випадки, коли депутати за кошти із депутатського фонду оплачували ремонт класних кімнат та груп, де навчаються їхні діти або колег.

Тож сьогодні під час сесії депутати ухвалили рішення «понизити планку» мінімальної одноразової допомоги із депутатського фонду до 10 тисяч гривень.

Ініціатором такого рішення виступив депутат Євген Ткачук. Він зазначив, що раніше були округи по 5 тисяч людей, а тепер через приєднання до Луцька прилеглих територій це число зросло до 25 тисяч.

«Маленькі суми буде легше розподілити у відповідності до потреб громади. Так ми зможемо допомогти й територіям, що приєдналися до нас», - звернувся до колег депутат.

Ліля Єлова нагадала, що у відповідному проєкті рішення Луцької міської ради наведена разова сума виділення коштів із депутатського фонду - 20 тисяч гривень. «Менше одноразово виділяти не можна. Під час засідання бюджетної комісії її члени пропонували зменшити цю суму до 15 тисяч гривень», - зазначила вона.

Зваживши всі «за» і «проти», депутати ухвалили рішення внести зміни, які запропонував Євген Ткачук до проєкту рішення. Відтепер обранці громади матимуть змогу виділяти зі свого фонду суми не менше 10 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus