USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Привітному селяни хочуть об'єднання в ОТГ

2 Березня 2018 17:11
Голова фракції УКРОП у Волинській обласній раді, радник голови облради Вячеслав Рубльов разом із депутатом обласної ради Михайлом Скопюком обговорили із активними жителями Привітненської сільської ради Локачинського району перспективи створення об’єднаної територіальної громади із центром у селі Привітне та актуальні теми розвитку інфраструктури села.

Про це повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

Процес об’єднання населених пунктів у громаду поки відбувається досить складно, зазначає Привітненський сільський голова Ігор Красовський.

«Згоду поки висловила лише Бубнівська сільська рада, а Колпитівський і Білопільський голови рад поки вагаються у прийнятті рішення», - каже голова сільради.

Депутати обласної ради переконують: у створенні великої громади є багато переваг.

«Від вас залежить, якою буде ваша громада, переконуйте своїх колег, депутатів із сусідніх сільських рад. Ваша активність допоможе розвивати громаду, – висловив переконання Вячеслав Рубльов. – Майбутнє – за ОТГ. Хто встигне очолити процес їх створення, той зможе напряму претендувати на фінансування із обласного бюджету. Самі визначатимете, що вам потрібно першочергово, а обласна рада буде сприяти і залучати кошти на інфраструктурні проекти».

А проблем у привітнянців вистачає. Потребує ремонту і будинок культури, і дитячий садок, і місцева амбулаторія. Але найбільше люди нарікають на погані дороги, зокрема, центральну у селі Привітному та ту, що прямує до села Коритниця. Аби питання оперативно вирішувалося, Вячеслав Рубльов рекомендував терміново підготувати документи із проханням виділити кошти із обласного бюджету на поточний ремонт цих доріг на розгляд відповідної тимчасової комісії облради.

Крім того, селяни називають ще одну проблему, яка потребує невідкладного вирішення – ремонт даху у Привітненській загальноосвітній школі.

«За проектно-кошторисною документацією на такі роботи потрібно 300 тисяч», - рахує директор школи Жанна Купріюк.

Вячеслав Рубльов разом із колегою Михайлом Скопюком висловили готовність сприяти виділенню коштів із обласного бюджету на ремонт покрівлі сільської школи за умови співфінансування цього проекту із районного і сільського бюджету.

«Ми беремо зобов’язання про вирішення окреслених питань під час найближчої сесії обласної ради. Але громада теж має проявляти ініціативу, – зазначив Вячеслав Рубльов. – Голова бюджетної комісії облради Ірина Вахович ініціює проведення конкурсу інфраструктурних проектів громад, на які за умови залучення власних коштів буде виділятися фінансування із обласного бюджету. Долучайтеся до підготовки таких мікропроектів на суму до 100 тисяч гривень, тоді громада буде розвиватися і вирішуватимуться наболілі питання».

Вячеслав Рубльов запропонував також сільським активістам сприяння у залученні коштів на реалізацію проектів із Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», якщо вони стосуватимуться освітніх потреб села та розвитку спорту серед місцевих жителів. Тим більше, що позитивна практика уже є: у Приліснянській школі за кошти Фонду здійснено ремонт спортивного залу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus