USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Вересневому запрацював власний пункт базування бригад «швидкої»

4 Грудня 2018 15:48
Власний пункт базування бригад екстреної медичної допомоги відсьогодні запрацював і для мешканців мікрорайону Вересневого.

Так, відкриття пункту дислокації бригад швидкої допомоги відбулося сьогодні, 4 грудня.

Нагадаємо, у липні 2018 року під час відкриття амбулаторії загальної практики – сімейної медицини №3 комунального підприємства «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №1» після капітального ремонту, мешканці мікрорайону Вересневе звернулися до міської влади із проханням щодо відкриття пункту базування бригад екстреної медичної допомоги на базі медичного закладу. Мовляв, «швидка їде до пацієнтів настільки довго, що її можна і не дочекатися».
Однак, відтепер, завдяки введенню в дію пункту тимчасового базування невідкладна медична допомога стане більш швидкою та доступною для жителів прилеглих вулиць, а також сіл, та забезпечить дотримання стандартного нормативу доїзду – у 10 хвилин.
Як пояснила кореспонденту Інформаційного агенства Волинські Новини фельдшер виїзної бригади швидкої допомоги Світлана Хвиль, відкриття пункту дислокації «швидких» наблизить медиків до пацієнтів, оскільки перші матимуть можливість більш швидкісного доїзду до місця виклику або ж надзвичайної ситуації:

«Раніше швидка доїжджала до місця виклику протягом десяти хвилин, а тепер у середньому - за 2-3 хвилини. Ми мали змогу перевірити, адже вже мали декілька викликів. Чесно кажучи, люди не вірять власним очам, коли бачать, що ми прибули настільки швидко. Бо ще не всі знають, що тут відкрився пункт базування бригад швидкої допомоги», - зізнається медик.
Разом із тим, молодша медична сестра Галина Клачук зауважила, що вищезазначений пункт буде обслуговувати не лише мешканців мікрорайону Вересневе, а й ближні до нього села.

«Сподіваємось, що з часом у нашій країні ставлення до такої галузі, як медицина, буде на вищому рівні. Зокрема, чекаємо, поки покращиться фінансування і ми матимемо змогу оновити транспорт, а це теж, погодьтесь, суттєво впливає на швидкість доїзду до хворого», - каже жінка.

Натомість, зі слів радника міського голови Ігоря Поліщука, ще минулого року на місці оновленого медзакладу стояла повністю зруйнована, непридатна до використання амбулаторія, однак, у липні 2018-го, після капітального ремонту, вона запрацювала. А передислокація пункту швидкої допомоги у мікрорайон, що має близько шести тисяч мешканців, це ще один крок у розвитку медицини міста:

«Відтепер і у мешканців Вересневого буде власна швидка, що дасть можливість витримати десятихвилинний норматив доїзду. До того ж працівники пункту невідкладної медичної допомоги цілодобово чергуватимуть у теплому та зручному приміщенні з ремонтом та меблями», - зазначив посадовець.
Разом із тим він наголосив, що наразі у місті існує проблема недостатньої кількості «карет» швидкої допомоги, однак такі автомобілі можна завезти із Польщі, а їх розмитнення, згідно із чинним законодавством, здійснять за кошти Луцької міської ради.

Посадовець наголосив на важливості втілення у життя програми із оновлення спеціалізованого транспорту для надання екстреної медичної допомоги, адже більшість «карет» швидкої завезли в Луцьк ще у 2005 році, тож лише на благо лучан вони служать близько тринадцяти років. Таким чином більшість «швидких» потребують списання, бо на їхній ремонт йде в рази більше коштів, ніж на розмитнення таких же нових авто.

Як зазначив депутат Луцької міської ради від «УКРОПу» Борис Смаль, відкриття пункту базування бригад екстреної медичної допомоги на базі нової амбулаторії у мікрорайоні Вересневе - це питання життя та здоров’я громадян, яких гарантовано забезпечать якісним та швидким наданням медичної допомоги згідно із нормативами.
«Таким чином ми звернули увагу на неодноразові звернення і скарги місцевих мешканців про те, що «швидка» на «цукровий доїжджає довго, і я сподіваюсь, що ліквідували причини для цих скарг. Залишається лише побажати, аби в чергової бригади медиків було менше роботи», - наголосив обранець громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Місцевий Показати IP 6 Грудня 2018 18:42
молодці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus