USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

УКРОП ініціює виділення коштів на ліквідацію наслідків підтоплень на Волині

15 Січня 2018 13:30
У Любешівському, Камінь-Каширському та Ратнівському районах жителі потерпають від підтоплень. У цих районах у воді – 1200 гектарів сільськогосподарських угідь, частина житлових будинків і господарських споруд.

Про це повідомляє прес-служба Волинського УКРОПу.

Депутати від УКРОПу в радах різних рівнів ініціюють виділення коштів на розчищення водовідвідних каналів та укріплення дамб.

Зокрема, за словами депутата Любешівської об’єднаної територіальної громади Сергія Неймарка,помічника народного депутата від УКРОПу Ірини Констанкевич, ще влітку до нього зверталися мешканці району з сіл Цир та Лахвичі, які нарікали на стан водовідвідних каналів.

«В тих селах, навіть коли пройде дощ, вода підтоплює городи, – розповідає Сергій Неймарк. – В 2017 році в Любешові очистили канал, який з’єднує річку Коростинку з річкою Стохід і люди відразу відчули результат».

«В селі Лахвичі дуже давно не чистили систему каналів, в результаті чого вони перестали пропускати воду. Зараз підтопило дороги, городи. Така вода нищить посіви, адже в людей на полях озимина росте. Крім того, зараз вони не можуть завезти на поля добрива та перегній, – додає депутат Любешівської ОТГ укропівець Анатолій Мельник. – Я вже піднімав питання щодо очищення каналів, проте влада не відреагувала».

Найгостріше проблема підтоплення в Камінь-Каширському районі – вода вже стоїть під хатами.

«В районі дуже багато відкритих водойм, і чи не уся територія – в низовині. Щоб убезпечити від підтоплення села, які знаходяться біля річки Турія, потрібно будувати дамбу. Проте на це треба шалені кошти. В районі вже давно прийнятий бюджет на 2018 рік, в якому передбачені кошти на такі надзвичайні ситуації. Тож, думаю, що за першим зверненням сільських голів їх будуть надавати», – каже голова фракції УКРОП Камінь-Каширської райради Сергій Лях.

У Ратнівському районі вже підтоплені 110 гектарів людських городів та паїв. За словами голови Ратнівської райради укропівця Михайла Макарука критичної ситуації, на щастя, поки що немає – воду, так би мовити, підсушує мороз.

«Проблема підтоплення в Ратнівському районі виникає з року в рік, адже не прочищені 12 кілометрів русла річки Гринище. Наразі ми виготовляємо проектно-кошторисну документацію на ці роботи і в разі наявності коштів в районному бюджеті, вони будуть виконані», - каже голова районної ради.

За словами голови фракції УКРОП Волиньраді, радника голови Волинської обласної ради Вячеслава Рубльова, в державному і в обласному бюджетах є екологічний фонд, кошти в якому передбачені на відновлення меліоративних систем і каналів.

«Минулоріч були проведені меліоративні роботи в Любомльському і Шацькому районах аби знизити ризик підтоплення населених пунктів та людських полів. Вважаю, що робота по розчищенню водовідвідних каналів та укріпленню дамб повинна проводитися системно, а не тоді як вже лихо прийде. Наразі, варто було б скликати екологічну комісію обласної ради. Саме в компетенції тамтешніх депутатів розібратися з цими проблемами та скерувати кошти на їх вирішення», – підсумовує Вячеслав Рубльов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus