USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

У Черкасах зафіксували підкуп виборців представниками Порошенка

29 Березня 2019 21:01
У Черкасах «на гарячому» зафіксовано підкуп виборців представниками кандидата у президенти «П».

Про це повідомляється на офіційному сайті Національної поліції України.

В повідомленні сказано, що сьогодні до поліції Черкас надійшло повідомлення про те, що в одному з офісних приміщень у центрі міста відбувається підкуп виборців на користь одного з кандидатів в президенти.

«Прибувши на місце події по вулиці Святотроїцькій наряд патрульної поліції виявив велику кількість громадян, які стояли у «живій» черзі біля одного з офісних приміщень. На місці було виявлено гроші в сумі понад 1,6 мільйона гривень та майже 12 тисяч доларів США. У будівлі, де, за попередньою інформацією, роздавали грошові кошти – в обмін на зобов’язання віддати свій голос 31 березня за кандидата П., патрульні поліцейські виявили обладнане офісне приміщення з комп’ютерною технікою та коробками грошей на столах», – йдеться в повідомленні.

Поліція не вказує прізвище кандидата, але на оприлюднених фото видно блокноти із символікою партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», тому, ймовірно, йдеться про кандидата, чинного президента Петра Порошенка.

«Після приїзду на місце події слідчо-оперативної групи та предметного огляду співробітниками поліції були виявлені великі суми грошових коштів, здебільшого номіналом по 500 гривень, а також документація з персональними даними громадян. Зокрема, відомості зі списками громадян, навпроти прізвища яких значилися суми грошових коштів в еквіваленті від 2 до 4,5 тисяч гривень», – повідомили в поліції.

На місці наразі працює слідчо-оперативна група, яка проводить вилучення наявних речових доказів, що можуть свідчити про підкуп виборців, а також опитує громадян, які перебували в офісному приміщенні і біля нього.

Найближчим часом даній події буде дана правова кваліфікація. Зокрема, вирішується питання про внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань інформації про кримінальне правопорушення, передбачене ст. 160 (підкуп виборців) Кримінального кодексу України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Нема слів Показати IP 30 Березня 2019 08:37
Й за оце...створіння варто було на майдані агітувати ,аби воно..країну 5 років знищувало й мародерило...А демократичні в курсі чи в частці...!?
Drool Показати IP 3 Квітня 2019 23:29
2300 грн? Так це ж зарплата для спостерігачів. Тепер чітко зрозуміло, що аваков топить пороха, і таки правду кажуть, що мітить в прем'єри...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus