USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Походеньки-поїзденьки: політ лучанки у 250-метрову прірву.ФОТО.ВІДЕО

23 Липня 2013 12:12
Світовий рекорд на об'єкті в Криму, а, власне, на скелі Шаан-Кая, встановили нещодавно луцькі роупджампери - вони стрибали з висоти 250 метрів та перебували у вільному падінні 11 секунд

Отож, ось, що розповіла у своєму блозі луцька сміливиця Вікторія Семенюк:

Два дні тому я приїхала додому з Криму. Пройшла акліматизацію, трошки «похукала» волинську погоду, яка, очевидно, не бажає тішити сонячними днями та літньою спекою і от, думаю, а розкажу-но я вам про те, КУДИ і НАВІЩО я їздила. Тож сідайте, дітки, і слухайте страшну сагу про кримські рекорди, польоти, борщовики, змії, море і сколопендри.


Так от... Не думайте, що я їздила на відпочинок, ні-ні, ми пахали «акі чорні раби». Стрибкати зі скелі Шаан-Кая, висота якої не мало і не багато - 250 метрів - то не коників з лайна ліпити. І ладно стрибати, а ще й тягати там мотузки - взагалі жесть!

Уже сідаючи у потяг, мене почало потроху «мандражити».

Та якби ж я знала, що не лише безпосередньо В стрибку уся складність!!! Оті 11 секунд *(ДО РЕЧІ, то світовий РЕКОРД, наша команда забацала максимум загального падіння на цьому об’єкті, який, до слова, є найвищим «стрибальним» об’єктом природнього походження в СНД).

Так от, оті 11 секунд плюс 230 метрів польоту - то якраз-таки приємне відчуття свободи від земної гравітації. Але чого лишень варта підготовка до стрибка! Спробуйте витягти на скелю 400 кілограмів заліза та мотузок. На вершині у роботі було задіяно 5-ро людей, я, окрім тягання мотузок, була ще й типу фотографом.


Фотографувати на такій висоті без страховки – підписати самому собі смертний вирок, та, трошки звикнувши до висоти, уже через півдня скакала по вершині, наче кізонька. Уперше в житті мене змусили одягнути каску перед стрибком - це для того, мабуть, щоб якщо у разі «щось не спрацює» і я поцілуюсь з землею, мій мозок не розбризкувався по заповіднику.

На такому складному об’єкті варто не втрачати пильність та здоровий глузд: стрибнеш неправильно - перекине (варіацій море - заплутає мотузкою, подере, відірве руку-ногу, розріже наполовину). Тож до стрибків допускалися лише дуже досвідчені джампери.

Хоча і ті, усі ж ми люди, довго вагалися, думали, переварювали власні емоції, відривали від екзіту ноги, що неначе прикипіли - 11 секунд свободи. Можливо, ціною в життя. Як ми тоді вважали, при тому розуміючи, що УСЕ ПОВИННО БУТИ ГАРАЗД!

Та небезпека на найвідважніших екстремалів чекала не лише нагорі, а й унизу. Погляньте, яка гарна рослинка! Так і хочеться нарвати букет. Однак, якщо таку побачите, обминайте її десятою дорогою. То «неопалима купина», або ясиновець. Наносить хімічні опіки 3-го ступеня навіть на відстані. Має отруйний пилок, який може попекти дихальні шляхи, залишатися на одязі та в буквально сенсі слова руйнувати шкіру!

А ото наслідки... Не надто естетично, ще й пече...

На Шаан-Кая потрібно брати далеко не одну пару взуття, бо ось що із ним трапляється.

А ще отруйні змії, павуки, сколопендри прямісінько під ногами. Тож доводилось жити наче ми первісні люди.

Справжній «сюрприз» нас чекав на 5-й стрибковий день, коли у нас сп**дили, перепрошую вкрали, спорядження на 10 тисяч гривень. В сенсі, мотузки на місці, а от рюкзак з залізом пішов у невідомому напрямку. Хтось інший би втратив віру у людство та поїхав би додому, схопивши облизня. Тільки не ми!!! Уже через півдня нам привезли нове спорядження колеги з Києва, тож стрибки МИ не припиняли!
Та, як то кажуть, не роботою єдиною)) Відпочивали ми теж на «ура»!

Навіть на нудистському пляжу побували...



Висновок - підкорювати вершини, літати з 250-метрової скелі, бити нові рекорди не так-то вже й легко, проте справжнім екстремалам усе - під силу, особливо, коли поряд такі надійні і, головне, справжні друзі.

Довідка

Роуп-джампінг (англ. ropejumping від rope — «шнур» і jumping — «стрибання», «стрибок») — молодий напрямок екстремального спорту, який полягає у здійсненні стрибка з висотних об'єктів природного та промислового походження з використанням професійного альпіністичного спорядження: альпіністичних шнурів, карабінів, систем та іншого спорядження.

ФОТО - з особистого архіву Вікторії СЕМЕНЮК



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
знайка Показати IP 23 Липня 2013 12:32
Красота!
ого Показати IP 23 Липня 2013 16:13
Семенюк повернулась працювати на ВН?
Misteria до ого Показати IP 23 Липня 2013 17:14
Ні, Семенюк, тобто я, і надалі перебуває в статусі "безробітна".
артисти Показати IP 26 Липня 2013 00:36
аххахахаха, розмiшили, можливо ваш особистий рекорд, але iнформацiя зовсiм не правдива, 11 секунд при 230м висоти о.О ви ще в руках мали парашут, брехня та й годi ! навiщо так обдурувати людей?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus