USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Байден відклав розсекречення даних про вбивство Кеннеді

24 Жовтня 2021 16:11
Президент Сполучених Штатів Джо Байден відклав розсекречення даних про вбивство Джона Ф. Кеннеді.

Про це зазначено в повідомленні Білого дому, пише Главком.

«Тривала тимчасова відстрочка необхідна для захисту від очевидної шкоди для військової оборони, розвідувальним операціям, правоохоронним органам або зовнішньополітичним відносинам, який [збиток] настільки серйозний, що переважує суспільний інтерес в негайному розкритті інформації», – зазначено в повідомленні Байдена.

Уточнюється, що секретна інформація, яка стосується вбивства Джона Ф. Кеннеді, буде розсекречена в грудні 2022 року.

35-й президент Сполучених Штатів Джон Ф. Кеннеді був убитий в автоколоні в Далласі 22 листопада 1963 року.

До слова, у 2019 році з в'язниці біля Сан-Дієго з ножовим пораненням госпіталізували 75-річного Серхана Серхана, якого в 1969 році засудили до довічного ув'язнення за звинуваченням у вбивстві Роберта Кеннеді — молодшого брата президента Джона Кеннеді.

За офіційною версією, палестинець Серхан Серхан стріляв у Роберта Кеннеді у ніч із 4 на 5 червня 1968 року в готелі Ambassador у Лос-Анджелесі, де сенатор від штату Нью-Йорк збирався дати пресконференцію в ході президентської виборчої кампанії.

Як ми писали, громадськості показали засекречені архіви ФБР і ЦРУ, пов’язані з убивством 35-го американського президента Джона Кеннеді. Розпорядження про розсекречення документів підписав експрезидент США Дональд Трамп. Родичі Кеннеді виступили за публікацію архівів попри те, що там може бути особиста інформація про політика і його сім’ю.

Матеріали, на думку журналіста Джеральда Познера, зможуть пролити світло на те, що саме ФБР і ЦРУ знали про Лі Харві Освальда (підозрюваний у вбивстві Кеннеді) і не відкрили для комісії Ворена (спеціальний орган, створений у 1964 році для розслідування вбивства Кеннеді, названий на честь голови комісії Ерла Воррена).

Як повідомляє сайт національних архівів США, наразі показали 2891 документ. Відтак у звіті ЦРУ від 23 листопада 1963 року йдеться, що вбивця президента США Джона Кеннеді Лі Харві Освальд у 1963 році контактував з агентами КДБ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 24 Жовтня 2021 19:51
США бояться розголосу. Тільки й можуть що Путіна обсирати і Лукашенка. Нам потрібно до Росії з Китайом.
Артем до дідо Показати IP 24 Жовтня 2021 21:42
А росія розсекретила дані про вбивства опозиціонерів і своіх екс президентів ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus