USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутати від УКРОПу вимагають справедливого нарахування зарплати освітянам

19 Квітня 2018 23:48
Народні депутати від УКРОПу вимагають підвищити заробітні плати працівникам дошкільних, позашкільних та професійно-технічних закладів освіти.

Про це на брифінгу у Верховній Раді заявила народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич, повідомляє прес-служба УКРОПу.

На її переконання, ухвалений у 2017 році базовий Закон «Про освіту» дискримінує таких педагогічних працівників. Документ передбачає підвищення окладів учителям загальноосвітніх шкіл до рівня трьох мінімальних заробітних плат, що наразі становить близько 11 тисяч гривень. Однак зміни не торкнулися інших категорій освітян.

«Дошкілля, позашкілля та працівники профтехосвіти, на жаль, лишилися дискримінованими. Їм ніхто не збирався підвищувати зарплатню. Вийшла викривлена й несправедлива ситуація», – підкреслила Ірина Констанкевич.

З її слів, на відміну від звичайних учителів, працівники дошкільних і позашкільних навчальних закладів отримують зарплату з місцевих бюджетів. Деякі громади намагаються виправити диспропорцію й виділяють додаткові кошти на оплату праці освітян. Приміром, Луцька, Львівська, Тернопільська та низка інших міських рад ухвалили рішення про додаткові щомісячні надбавки педагогам, у розмірі близько 20%. Втім, такі видатки не по кишені менш заможним громадам.

«Сільські території залишилися обділеними державною увагою. Вихователі дитячих садків і позашкільні педагоги у регіонах не мають належного фінансового забезпечення», – наголосив народний депутат від УКРОПу Валентин Дідич.

У зв’язку з цим представники УКРОПу підготували й зареєстрували у Верховній Раді проект закону № 8188 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення справедливості у питанні оплати праці педагогічним працівникам закладів дошкільної і позашкільної освіти».

Документ пропонує підвищити зарплати педагогам дошкілля та позашкілля і зрівняти їх з окладами інших учителів.

«Звертаємося до уряду, Міністерства освіти і науки та Міністерства фінансів з проханням почути, побачити та вирішити проблеми працівників дошкільної сфери й позашкілля», – заявили в УКРОПі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Остап Показати IP 20 Квітня 2018 08:45
В нас в ДНЗ чи ПТУ не вистачає працівників через малу зарплату ? Ні повно, ще й всі туди пхаються. Ну але видно діло йде до виборів то треба щось обіцяти, комусь помагати. Електорат же.
Про Показати IP 20 Квітня 2018 11:00
А МЕДИКАМ!!!!!!!!а то одна мова за вчителів,поцікавтесь яка зарплата в медицині!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus