USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Держслужбовцям заборонили критикувати українську владу

1 Березня 2016 13:31
Український уряд зобов'язав держслужбовців утримуватися від публічної критики органів влади та посадових осіб, - інформує УНІАН.

Про це йдеться у постанові Кабміну "Про затвердження Правил етичної поведінки державних службовців" № 65 (редакція від 11.02.2016).

Зазначається, що прийняття акта започатковує єдині обов'язкові вимоги до стандартів етичної поведінки, доброчесності у діяльності державних службовців, а також сприятиме недопущенню тиску з боку представників бізнесу чи політичних сил на посадовців державних органів.

Йдеться про те, що службовці мають дотримуватися наступних принципів: служіння державі і суспільству; гідна поведінка; доброчесність; лояльність; політична нейтральність; прозорість і підзвітність; сумлінність.

При цьому лояльність, як переконаний уряд, передбачає: добросовісність щодо виконання рішень Ради, президента, Кабміну та державного органу, в якому працює державний службовець, незалежно від своїх власних переконань і політичних поглядів; утримання від будь-яких проявів публічної критики діяльності державних органів, їхніх посадових осіб; коректне ставлення до керівників і співробітників державного органу під час виконання державним службовцем своїх обов’язків.

Наголошується, що за порушення цих правил держслужбовці несуть дисциплінарну відповідальність відповідно до закону.

Нагадаємо, раніше директор Департаменту цифрової економіки Мінекономрозвитку Олени Мініч писала, що до такого рішення вирішили вдатися після публічного виступу Айвараса Абромавичуса.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
Анонім Показати IP 1 Березня 2016 13:38
ПРАВИЛЬНО. Не подобається - на базар торгувати!
Саакашвілі до Анонім Показати IP 1 Березня 2016 14:43
Тепер треба або звільнятись або Форумом займатись!!??))))Але взагаліто обмеження прав людини на висловлювання...критику на владу....вираження власних поглядів
Лена Показати IP 1 Березня 2016 13:40
Сидіти і не рипатись хоч і мінмальну зарплату платять а вимоги -і англійська мова і щоб працювала за фахом і т.д.
Анатоль_ Показати IP 1 Березня 2016 13:44
Я в шоці! Владу вже ніхто не критикує! Владу матюкають!
Тарас Чурило Показати IP 1 Березня 2016 14:00
Свобода слова, це європейські стандарти?
Ірина Таран Показати IP 1 Березня 2016 14:01
Це ще гірше ганебних законів 16 січня...
Читач Показати IP 1 Березня 2016 14:11
А красти можна.
писака до Читач Показати IP 1 Березня 2016 15:05
конституційні та законні права державних службовців ніхто не відмінив...
Держслужбовець Показати IP 1 Березня 2016 14:28
Ото свобода слова... Зарплату підніміть нарешті не на папері, і не для обраних київських високопосадовців, брехуняки! Бо 50-60 баксів, які є - то, даруйте, одне місце підтерти тільки можна. А на папері вона зросла з 1 січня! Заборона на забороні, обмеження на обмеженні, а ПЕРЕВАГ НУЛЬ! Попередники БРЕХАЛИ акуратно і БЕЗБОЖНО крали, ці ніби-то НЕ КРАДУТЬ, зате БРЕШУТЬ просто феєрично (ДЕРЖСЛУЖБОВЦЯМ, які на них же працюють, НАРОДУ, ЄВРОПІ, ВСІМ), і на кожному кроці кричать про свою ПСЕВДОчесність!
11 до Держслужбовець Показати IP 1 Березня 2016 16:57
.."ці ніби-то НЕ КРАДУТЬ".....ти що з космосу прилетів......та ці так крадуть і то відкрито...що їх стріляти треба...навіть не судити...
Держслужбовець Показати IP 1 Березня 2016 14:32
"Свобода слова" в дії... Скоро дихати заборонять! Зарплату підніміть нарешті, брехуни!!!!
Че Показати IP 1 Березня 2016 14:36
А що вагомiше права держслужбовця чи права людини? Чи може держслужбовець - не людина?
не можна Показати IP 1 Березня 2016 14:39
Якщо не говорити правду про владу то це буде БРЕХНЯ. Цей указ дозволяє держслужбовцям відкрито БРЕХАТИ. Як це зрозуміти.
нарід України Показати IP 1 Березня 2016 15:00
Не зрозуміло: Як можна служити суспільству і не критикувати владу? Таке було при янику і азірові, таке є при путалові кацапському і при інших диктаторських режимах. То це називається служінням народу?
уважний читач Показати IP 1 Березня 2016 15:23
та положать ДЕРЖС....ки на ту постанову, а деякі криси будуть з диктофонами жити, аби підставити колегу за словесну критику влади. Постанова для стукачів.
Службовець Показати IP 1 Березня 2016 15:32
Хто критикує владу той агент Кремля.Всі агенти крім Путінського жополиза Вальцмана.
Держслужбовець 11 ра Показати IP 1 Березня 2016 15:42
Та об цю недолугу владу тількі лінивий ногі не витирае.Чому я її маю поважати.Про...рав Пархатий Україну,а міг ввійти в історію як особистість.
держслужбовець колиш Показати IP 1 Березня 2016 15:56
В принципі правильно, тобто, якщо тобі, як держслужбовцю не подобаються дії влади, то пиши заяву на звільнення та критикуй ! А то такі як окремі пани губернатори, і не тільки - хочуть і зарплату з держбюджету отримувати і критикувати! Разом з тим, згідно Н А К А Зу ГОЛОВНого УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ від 04.08.2010 N 214 Зареєстрованого в Міністерстві юстиції У 11 листопада 2010 р. за N 1089/18384 2.11. Державний службовець зобов'язаний діяти в межах своїх повноважень. У разі отримання для виконання рішення чи доручень, що суперечать законодавству України або становлять загрозу охоронюваним законом правам, свободам чи інтересам окремих громадян, юридичних осіб, держави або суспільним інтересам, державний службовець зобов'язаний негайно в письмовій формі повідомити про це керівника органу державної влади, у якому він працює.
рпп до держслужбовець колиш Показати IP 1 Березня 2016 16:23
Порохобот
1234 Показати IP 1 Березня 2016 17:06
Владу вже ніхто некритикує іі просто посилають за яником і мабуть скоро пошлють..........,
Анонім Показати IP 1 Березня 2016 17:32
Обізвав Кулювлоба дибілом і повторив долю чувака зз Азова.Миттєво ставши агентом ФСБ)НЕ ВЕРЮ
Володимир Показати IP 2 Березня 2016 08:48
Вдумайтесь! Мова йде про ДЕРЖСЛУЖБОВЦІВ, представників тої влади, яку ви так матюкаєте! Це якраз і є прояв дебілізму зі сторони чиновника...Є проблеми, якщо ти про них знаєш, дій відповідним чином по Закону. А щоб закони працювали, потрібно дійсно добиватись-воювати, а язиком ляпати на кухні та на форумі. Читаючи новини, переглядаючи ЗМІ, у мене складається враження, що більшість з них, власне, як дописувачів, заплановано поширюють негатив, часто вирваний з контексту, сіючи тим додаткове розчарування та зневіру в головах людей... Такі дії швидше направлені розвал Держави... І багато хто з нас в цьому їм допомагаємо...
Держслужбовець - ніч до Володимир Показати IP 9 Березня 2016 03:23
Володимир, це Ви задумайтесь - держслужбовцям найвищих рангів ні один закон не заборонить критикувати один одного - як жерлися, так і будуть жертися, як піарилися, так і будуть! Постанова прийнята для РЯДОВИХ держслужбовців, щоб навіть не пискнули. З таким наглим пристосуванським керівництвом навіть мови нема про "повідомлення в письмовій формі про незаконні рішення"і т п. - краще зразу звільнитися з роботи! А на розвал Держави швидше направлені дії вищого керівництва і їх ставлеників на місцях...І багато з нас своїм нерозумінням їм в цьому допомагають..
Саня Показати IP 2 Березня 2016 09:47
Це просто жах, влада почала закривати роти дерслужбовцям, які із середини бачать всю не справедливість і бездіяльність у роботі владних посадовців та можуть поділитись з усіма, режим Яника повертається, тільки морди другі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus