USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Десятки затриманих та блокування транспорту: у Канаді – антиурядові протести

26 Лютого 2020 13:33
Канадська поліція арештувала по всій країні близько 30 представників корінних народів та їх прибічників, які блокували транспортні шляхи.

Як повідомляє Новое время з посиланням на CBC News, протести почалися також у провінціях Квебек, Онтаріо та Британська Колумбія.

Поліції довелося силоміць припиняти блокування порту Ванкувера та кількох залізничних вузлів у Британській Колумбії. Мітинг поблизу центрального входу до парламенту Британської Колумбії у Вікторії триває. Залізниця також була певний час заблокована і в провінції Квебек, однак поліція швидко припинила протести.

У найбільш населеній канадській провінції Онтаріо протести призвели до значних затримок приміського транспорту навколо Торонто.

Нові демонстрації почалися як реакція на те, що у понеділок поліція демонтувала блокади біля містечка Бельвіль, Онтаріо. У вівторок поліція заарештувала протестувальників після того, як вони заблокували приміський залізничний шлях поблизу Торонто.

Чинні протести в Канаді відбуваються на знак солідарності із корінним народом Ветсуветен із провінції Британська Колумбія, який намагається протистояти будівництву газопроводу вартістю 6 мільярдів доларів через свою територію. Демонстранти вимагають у канадської поліції покинути територію Ветсуветен й відмовитися від захисту майна компанії-власниці трубопроводу.

На сторінці в Facebook під назвою «Wet’suwet’en Strong: Гамільтон в Солідарності» говориться, що учасники протесту закрили залізничні лінії через «насильства, вчиненого щодо захисників земель корінних народів і їх прихильників» і «насильницького видалення і криміналізації корінних народів з їх землі».
Зазначимо, члени народності Тиєндінага-Могавк почали блокувати залізничне сполучення у Бельвіла ще на початку лютого. Протест Могавків призвів до кількаденної повної зупинки пасажирського залізничного сполучення та значного ускладнення руху транспортних поїздів територією Канади. Федеральний уряд кілька тижнів намагався домовитися із протестувальниками, однак вони постійно відмовлялися від пропонованих зустрічей із міністрами. Як наслідок, зранку понеділка поліція силоміць припинила блокаду, арештувавши кілька її учасників.

Компанії-власниці залізниці в Бельвілі також вдалося отримати судове рішення, яке вимагає відновити рух поїздів, ще 7 лютого, однак до понеділка воно не виконувалося.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Народна прокуратура Показати IP 26 Лютого 2020 15:40
О жах! Їхня поліція не з народом?
Йван Показати IP 26 Лютого 2020 16:11
Йопта.. А як же демократія? Як же свобода?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus