USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Експрем'єра Італії Берлусконі виправдали у справі про корупцію

24 Жовтня 2021 10:52
Колишнього прем'єр-міністра Італії Сильвіо Берлусконі виправдали за звинуваченням в корупції в судовій системі.

Про це пише Дзеркало тижня з посиланням на газету thenationalnews.

Суддя Сімоне Спина, читаючи вирок в Сієні, Тоскана, заявила, що немає ніяких доказів обвинувального вироку, як повідомляють італійські ЗМІ.

Прокуратура стверджувала, що пан Берлусконі намагався підкупити свідків, які мали дати свідчення про те, що відбувалося на вечірках «бунга-бунга» з молодими гостями жіночої статі на його віллі в Аркоре, на околиці Мілана.

Газета La Repubblica daily процитувала одного з адвокатів захисту, Федеріко Чекконі, який сказав, що розповів Берлусконі про виправдання, і 85-річний мільярдер, медіа-магнат, був «явно радий і задоволений».

За повідомленнями італійських новин, в судовій корупції був виправданий і піаніст, який працював в Аркорі вечорами, які захист охарактеризувала як елегантні звані обіди.

Прокуратура домагалася засудження і вироку до чотирьох років тюремного ув'язнення для обох обвинувачених.

Судовий процес був відгалуженням кримінальної справи, яка дійшла до вищого кримінального суду Італії.

Цей суд в 2015 році залишив в силі виправдувальний вирок апеляційного суду 2014 року відносно Берлусконі по звинуваченню в тому, що він заплатив за секс з неповнолітньою повією під час вечірок «бунга-бунга» і використовував свій вплив, щоб приховати це.

Берлусконі почав займатися політикою три десятиліття тому, сформувавши свою правоцентристську партію Forza Italia, яка тричі займала пост прем'єр-міністра.

Як ми писали, судовий процес щодо звинувачення Сильвіо Берлусконі в корупції, розпочався в 2011 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus