USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Голову КСУ викликали на допит у ДБР: він натякнув, що не прийде

30 Жовтня 2020 14:59
Голова Конституційного суду України Олександр Тупицький заявляє, що його викликали на допит до Державного бюро розслідувань у справі про події під час Революції гідності, і просить не дивуватися, якщо він до ДБР не з’явиться.

Про це він сказав на брифінгу в Києві, передає УНІАН.

«Що ми чуємо на РНБО. Дано завдання правоохоронним органам почати розслідування стосовно рішень Конституційного суду України відносно антикорупційних законів. Ця робота почалася одразу – вчора ввечері о 23:00 мене шукають двоє слідчих ДБР для вручення повістки в якості свідка. Сьогодні в суд надійшла офіційна повістка по електронній пошті. Навіщо о 23:00 шукати голову суду?» - нарікає Тупицький.

За словами голови КСУ, його викликали до ДБР для перевірки причетності до злочинів у системі господарських судів, де він раніше працював.

Читати ще: Голова КСУ побачив «конституційний переворот» в законопроєкті Зеленського про перезапуск суду

«Це про автоматичний розподіл та таке інше… Чому я знаю? Тому що мене вже два рази допитували. Цій справі – 7 років, це події 2013-2014 років, коли була Революція гідності. Мене допитував відділ Горбатюка… Якби там була підозра, я б уже був би з підозрою. Рябошапка перевіряв це питання – не була вручена підозра. Я прошу вас не дивуватися, якщо я не з’явлюся на допит. Чому? Фактично оприлюднена мені підозра. Який же я свідок? У свідка одні права, у підозрюваного - інші права», - сказав Тупицький.

27 жовтня Конституційний суд за поданням 47 народних депутатів ухвалив рішення, яким скасував статтю 366-1 Кримінального кодексу, що передбачає відповідальність за недостовірне декларування.

Читати ще: Голова КСУ заявив, що не задекларував кримську землю, бо не знав, як це зробити

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проект закону, яким пропонує припинити повноваження усього складу Конституційного суду.

Тупицького викликали на допит до Державного бюро розслідувань на 2 листопада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
! Показати IP 30 Жовтня 2020 15:39
Наші депутати молодці. На_уя нам та Європа, нам пряма дорога в Мордовію.
Анонім Показати IP 30 Жовтня 2020 16:15
Стаття 151-2. Рішення та висновки, ухвалені Конституційним Судом України, є обов'язковими, остаточними і не можуть бути оскаржені.
скептик до Анонім Показати IP 30 Жовтня 2020 16:31
так, але склад суду може бути змінений, причому декількома способами

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus