USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Коболєв дав свідчення прокурорам США у справі Джуліані

5 Грудня 2019 08:59
Глава НАК «Нафтогаз» Андрій Коболєв дав свідчення федеральним прокурорам в Нью-Йорку у справі Льва Парнаса та Ігоря Фрумана, клієнтів адвоката Трампа Рудольфа Джуліані.

На думку прокурорів, Парнас та Фруман мали намір замінити Коболєва на посаді на більш лояльну людину, яка б була корисна для власних бізнес-інтересів, передає Українська правда з посиланням на CNN.

Адвокат очільника «Нафтогазу» заявив, що його клієнт добровільно спілкувався із представниками Мін’юсту та повідомив, що наразі немає доцільності коментувати цю справу.

Як пише CNN, інтерес прокурорів до діяльності навколо «Нафтогазу» вказує на можливе розширення звинувачень проти клієнтів Джуліані. Наразі їх звинувачують лише у незаконному фінансування виборчої кампанії Трампа.

Раніше прокурори мали розмову з Андрієм Фаворовим, керівником інтегрованого газового бізнесу у «Нафтогазі». На їх думку, саме Фаворова, Парнас і Фруман хотіли бачити на посаді очільника газової компанії.

Нагадаємо, наприкінці листопада голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив, що готовий дати свідчення у федеральному розслідуванні США щодо адвоката Дональда Трампа Руді Джуліані.

10 жовтня у США заарештували двох бізнесменів Льва Парнаса й Ігоря Фрумана – уродженців України й Білорусі, – які були спонсорами виборчої кампанії чинного президента США Дональда Трампа. Їх звинувачують у порушенні правил фінансування виборчих кампаній.

За даними ЗМІ, з кінця 2018 року Фруман і Парнас представили Джуліані декільком українським прокурорам для обговорення справи Хантера Байдена – сина «демократа» Джо Байдена.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus