USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Конституційний суд заблокував призначання переможців місцевих виборів, – НАЗК

29 Жовтня 2020 09:49
Конституційний суд заблокував призначення керівних кадрів органів влади, у тому числі переможців місцевих виборів.

Про це інформує Українська правда з посиланням на Національне агентство з запобігання корупції.

«Конституційний Суд своїм рішенням не лише знищує антикорупційну систему в Україні, а й паралізує роботу органів місцевого самоврядування та всього державного апарату», - повідомив голова НАЗК Олександр Новіков.

Він пояснив, що Конституційний суд позбавив НАЗК доступу до державних реєстрів, необхідних для проведення спеціальної перевірки декларацій кандидатів на керівні посади.

Без цієї перевірки жоден керівник державного органу не може бути офіційно призначений.

Таким чином КС фактично заблокував реалізацію результатів місцевих виборів, оскільки призначення кандидатів обраних на посади голів обласних, районних рад та їх заступників, можливе лише після проходження ними спецперевірок.

Нагадаємо, 25 жовтня на місцевих виборах українці обирали депутатів сільських, селищних і міських рад та сільських, селищних і міських голів.

27 жовтня Конституційний суд ухвалив рішення у справі за поданням 47 народних депутатів України, скасувавши статтю 366-1 Кримінального кодексу, якою передбачається відповідальність за недостовірне декларування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
українець Показати IP 29 Жовтня 2020 10:36
Правильно зробив,що заблокував.Ато,ще не закінчився підрахунок,а вже на всю Україну вже тріскотять про свою перемогу.Було б праильним,якби КС,(якщо ЦВК не визнає і не оголосить) прийме Постанову про вибори,як такі,що не відбулися і зобов"яже ЦВК призначити нові згідно Виборчого кодексу.Що це за вибори,якщо навіть 37% виборців не проголосувало? Значить народ не довіряє цій владі і не має бажання за них голосувати.А,ще краще_референдум,а потім вибори по всій вертикалі влади.Може тоді можна буде на щось надіятись.Народ "включиться" і зрозуміє,що таки потрібно йти на вибори і вибирати.
скептик до українець Показати IP 29 Жовтня 2020 14:10
джерелом влади є народ. тобто народ не довіряє самому собі ? шизофренією пахне. зрозумійте врешті-решт, що на виборах не обирають царів і божків, які повинні вам принести все на блюдечку із золотою кайомочкою. здійснення народовладдя - це постійний процес, який не обмежується виборами
Марк Твен Показати IP 29 Жовтня 2020 10:57
Если бы от выборов что-то зависело, то нам бы не позволили в них участвовать.
Анонім до Марк Твен Показати IP 29 Жовтня 2020 11:18
Совковий кругозір, якби від виборів нічого не залежало, то партії не тратили б величезні гроші на піар, один путінський холуй пальчевський скільки вбухав на передвиборчу агітацію, інший медведчук саме для цього відкрив кучу телеканалів.
Світлана Показати IP 30 Жовтня 2020 19:04
Ці вибори треба скасувати, що це за явка 34%, що можуть рішати ці 34%? Це не здоровий глузд признати що вибри відбулися.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus