USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Лише чотири райони: як може виглядати новий адміністративно-територіальний устрій Волині

19 Лютого 2019 13:28
На теренах області можуть бути утворені чотири великі райони вже після 2020 року.

Про це йшлося під час круглого столу на тему «Реформування субрегіонального рівня Адміністративно-територіального устрою. Від історії до сьогодення» у Центрі розвитку місцевого самоврядування 19 лютого у Луцьку.

Відповідно до проекту адміністративно-територіального устрою, на території Волині можуть утворити чотири райони: Луцький (на теренах існуючих Луцького, Локачинського, Горохівського, Рожищенського, Ківерцівського та частини Маневицького районів), Камінь-Каширський (на території Любешівського, Камінь-Каширського, Ратнівського, частини Маневицького), Ковельський (на території Ковельського, Турійського, Старовижівського, Любомльського та Шацького) та Володимир-Волинський (на території Іваничівського та Володимир-Волинського) райони.

Як зауважив експерт ЦОР при Мінрегіоні Юрій Ганущак, конфігурація державних органів здійснюється державою незалежно від того, яку думку мають знизу.

Своєю чергою, координатор Центрального офісу реформ при Мінрегіоні Іван Лукеря зазначив, що райони будуються залежно від спроможних територіальних громад.

Остаточно новий поділ на райони буде завтерджений лише після ухвалення нових законодавчих актів, тож межі районів можуть відрізнятися від продемонстрованого проекту. Водночас, найбільш оптимальним вважають створення саме чотирьох районів на території області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анатоль_ Показати IP 19 Лютого 2019 13:34
Та вже один район зробить на ту Волинь і буде нам всім щастя!
земельник Показати IP 19 Лютого 2019 13:35
Чиновники! Негайно організовуйте нові виробництва і створюйте робочі місця,тому що залишитесь клієнтами бірж праці.Випробуєте на собі,як знущатись з безробітних.
Навуходоносор Показати IP 19 Лютого 2019 14:23
Чиновники наверняка забыли урок из басни Крылова:"А вы, друзья, как ни садитесь, всё в музыканты не годитесь..." Еще они забыли правило реформирования страны, в соответствии с которым изначально создается базис для административной реформы, который предусматривает практически нулевую безработицу и неплохие социальные стандарты. А так это называется ставить телегу впереди лошади. Як відомо, Моісей водив сорок років свій народ по пустелі, коли виводив людей з Єгипту. Наші доморощені моісеї напевно переплюнуть терміни цього біблейського дійства - вони водять за ніс довірливих українців вже майже 28 років. І на відміну від Моісея, який торував прямий шлях до землі обетованої - водять одним нескінченним колом...Поводирі міняються, з кожним роком маємо все більш ненаситніших клептоманів, а життя - більш нестерпним для людей...
Трамп Показати IP 19 Лютого 2019 17:41
Ох і заживем по новому...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus