USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мера Одеси Труханова відпустили під заставу в 30 млн грн

11 Жовтня 2021 14:58
Вищий антикорупційний суд обрав міру запобіжного заходу меру Одеси Геннадію Труханову у справі про незаконне заволодіння землею в місті. Йому призначили заставу в понад 30 мільйонів гривень.

Відповідне рішення оголосила суддя ВАКС Оксана Олійник.

Труханов також має здати закордонний паспорт та на вимогу зʼявлятися у кабінеті слідчого, пише «Бабель».

Мера Одеси підозрюють в участі у злочинній організації бізнесмена Володимира Галатерника та перевищенні службових повноважень.

Слідство стверджує, що у 2015-2019 роках Труханов разом з іншими чиновниками Одеської мерії допоміг незаконно передати під забудову шість ділянок комунальної землі загальною площею 15,9 гектарів. Через це міський бюджет зазнав понад 558 млн грн збитків. Загальний збиток для міського бюджету від дій злочинної організації оцінюють у 689 млн грн.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Кравченко просив узяти Труханова під варту на два місяці з альтернативою у вигляді внесення застави в 120 млн грн.

Сам Труханов у суді вину не визнав. Його адвокат Олександр Лисак назвав підозру необґрунтованою через відсутність складу злочину і просив суд відмовити в обранні запобіжного заходу. Захист наполягав, що рішення про передання земель ухвалювала міська рада, а Труханов не впливав на депутатів, які за це голосували.

Нагадаємо, 6 жовтня 2021 року Труханову та чотирьом місцевим посадовцям повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем та участі у злочинній організації, яка незаконно заволоділа активами територіальної громади Одеси та згодом легалізувала незаконно отримані доходи. Втім 8 жовтня суд не зміг обрати запобіжний захід меру Одеси.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 12 Жовтня 2021 11:17
Украл 500 миллионов, а вышил на свободу за 30. Следственная судья Высшего антикоррупционного суда Оксана Олейник отпустила мэра Одессы Геннадия Труханова под 30 млн гривен залога с обязанностями. Все это связано с тем, что компании Труханова обслуживают Кирилла Тимошенко и входят в дорожный картель.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus