USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мін'юст Грузії заперечив погіршення стану здоров'я Саакашвілі

11 Жовтня 2021 12:04
У Міністерстві юстиції Грузії заперечили інформацію, нібито стан здоров’я ув’язненого Міхеїла Саакашвілі погіршився. В уряді зазначають, що його життєво важливі показники – у нормі. Раніше лікар політика казав, що йому необхідна госпіталізація.

Про це повідомила Спеціальна пенітенціарна служба Міністерства юстиції Грузії, інформує Громадське.

В уряді кажуть, що Саакашвілі приймає призначені ліки, а здоров’я політика – у задовільному стані.

Його тиск – 120/90; пульс – 90; сатурація – 97, глюкоза – 101 мг/дл. Крім того, політик постійно перебуває під спостереженням медичного персоналу, оскільки голодує, зазначають в Мін’юсті.

Лікар Ніколоз Кипшидзе, який оглядав Саакашвілі, 10 жовтня заявив, що політика необхідно госпіталізувати: Саакашвілі вже важко ходити й говорити.

За словами медика, Саакашвілі голодує вже щонайменше 10 днів. При цьому він страждає на таласемію ㅡ захворювання крові, яке характеризується продукцією аномального гемоглобіну.

За словами медика, при цьому захворюванні неприпустиме ніяке голодування, оскільки воно може викликати зміни, які не дадуть можливості повернутися до попереднього стану.

Нагадаємо, Міхеїла Саакашвілі затримали 1 жовтня після його прибуття на батьківщину. Перед початком муніципальних виборів у Грузії він заявив, що 2 жовтня (у день голосування) буде вирішуватися доля країни, тож він «не може спостерігати за процесом збоку». Проте у Грузії Саакашвілі заочно засуджений, тож експрезидента одразу заарештували й перевели до пенітенціарної установи.

У 2018 році Саакашвілі заочно засудили до трьох років ув’язнення у справі про перевищення повноважень під час помилування засуджених за вбивство бізнесмена Сандро Гиргвліані та до 6 років ув’язнення у справі про побиття у 2005 році депутата парламенту Валерія Гелашвілі.

Також Саакашвілі звинувачують у розтраті бюджетних коштів і незаконному перетині кордону, а після повернення висунули ще одну підозру: він нібито зі своїми соратниками «планували вбивство опозиціонерів, щоб спровокувати заворушення і звинуватити владу».

Раніше президент України Володимир Зеленський повідомив, що докладе зусиль для повернення громадянина України Міхеїла Саакашвілі. Водночас віцепрем’єрка Грузії Тея Цулукіані заявила, що підстав для видання колишнього грузинського президента Україні немає.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі відмовилася помилувати його. Вона додала, що їй було неприємно бачити, як колишнього президента заарештовували на камери, але цього «вимагало верховенство закону».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 11 Жовтня 2021 14:33
Лікар також додав, що Саакашвілі має рідкісне захворювання крові – таласемію (генетичне захворювання, яке виникає внаслідок пошкодження генів гемоглобіну), тому голодувати йому категорично протипоказано. Про цю хворобу в Інтернеті: «Сколько живут люди с талассемией? Больные умирают в детстве или молодом возрасте, редко доживают до тридцати лет. При малой бессимтомной форме продолжительность и качество жизни не страдают. Заболевание не оказывает негативных последствий на организм».
Народна прокуратура до Анонім Показати IP 11 Жовтня 2021 15:34
Все очікувано. Спочатку цей паяц ляпнув голосну заяву про готовність голодувати до смерті, а тепер шукає шляхи як відмовитись від своїх слів. Він же нарцисс і ніколи собі коханому нічого поганого не зробить. Нагадує нашого героїчного "Якщо куля в лоб - то куля в лоб".
ОГО Показати IP 13 Жовтня 2021 14:21
КЛОУН-2!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus