USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Молдова може вийти з СНД

18 Січня 2018 16:42
Парламент Молдови має намір розглянути проект постанови про вихід країни з СНД. Проект про денонсацію Молдовою Угоди про створення Співдружності Незалежних Держав в законодавчому органі зареєстрували депутати від Ліберальної партії. Раніше подібну ініціативу обговорювали в керівництві Демпартії.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на Newsmaker.

Як стверджують автори проекту, Російська Федерація неодноразово порушувала Угоду про створення СНД. Ліберали вважають, що це проявлялося «в підтримці сепаратистського режиму в Придністров'ї», у «військовій агресії проти Республіки Молдова в 1992 році, в «окупації і анексії частини території суверенної України».

«Членство в СНД не принесло Молдові нічого, всі рішення в цій організації ухвалюють виключно в інтересах Росії», - йдеться в пояснювальній записці до проекту.

Автори також зазначають, що перший демократичний парламент Молдови (1990-1994) відмовився вступати в СНД.

«Зважаючи на те, що Російська Федерація не виконує положення Угоди про створення СНД, а Республіка Молдова прагне в ЄС, вважаємо за необхідне денонсувати Угоду про створення СНД», - наголошується в документі.

Водночас президент Молдови Ігор Додон назвав ініціативу лібералів «ризикованим проектом».

«Що значить вихід з СНД? Це значить, що ми виходимо із всіх угод, які у нас є», - заявив Додон в ефірі програми Important на TVC21. За його словами, вихід Молдови з СНД вплине на 600 тисяч громадян Молдови, які перебувають в цих країнах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus