USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Молдова виставить Росії рахунок за окупацію Придністров'я

20 Січня 2018 17:11
Російській владі Молдова готується виставити рахунок, який буде вимірюватися в мільярдах доларів. За словами спікера молдавського парламенту, РФ порушила міжнародне право.

Влада Молдови збирається найняти міжнародну юридичну фірму, щоб оцінити збиток від окупації Придністров'я російськими силами. Про це заявив спікер парламенту Молдови Андріан Канду в інтерв'ю Latvijas Avize, пише Кореспондент.

За його словами, російській владі готуються висунути рахунок, який буде вимірюватися в мільярдах доларів за порушення міжнародного права.

Канду зазначив, що в Придністров'ї перебуває 2000 російських військових.

"Російські військові підрозділи є загрозою для безпеки, оскільки це незаконна військова присутність, така сама, як в Абхазії, Південній Осетії і Східній Україні", - сказав Канду.

Спікер сподівається, що це питання піднімуть на міжнародному рівні.

Раніше повідомлялося, що парламент Молдови має намір розглянути проект постанови про вихід країни з СНД.

ЧИТАТИ ЩЕ: У МОЛДОВІ ЗАБОРОНИЛИ РЕТРАНСЛЯЦІЮ РОСІЙСЬКИХ НОВИН

Довідково. У серпні минулого року Молдова звернулася до ООН з проханням включити питання про повне виведення російських військових з Придністров'я до порядку72-ї сесії Генеральної Асамблеї. У посланні молдавського представника при ООН Віктора Морару зазначалося, що присутність військовослужбовців «є загрозою для підтримки міжнародного миру і безпеки».

21 липня парламент Молдови прийняв заяву про виведення російських військ з території ПМР. За документ проголосував 61 депутат з 101. Президент Молдавії Ігор Додон пізніше назвав це провокацією.

Конфлікт між Кишиневом і ПМР, яка згодом проголосила незалежність від Молдови, почався в 1989 році. Збройне протистояння було припинено Росією в 1992-му.

На сьогоднішній день оперативна група російських військ у Придністров'ї налічує близько 1,2 тисячі солдатів і офіцерів. Російські військові забезпечують проведення миротворчої операції спільно з молдавськими і придністровськими «блакитними касками» і охороняють склади з боєприпасами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Степан(Крымчанин) Показати IP 20 Січня 2018 17:29
А Росия тут же заплатит? Ага, щщщас...
Док Показати IP 20 Січня 2018 22:05
Так від матушкі скоро тільки Чухонь, Мокшонь та Ерзянь залишаться.
Степан(Крымчанин) до Док Показати IP 21 Січня 2018 10:23
Дурень думкой багатіє
хехъ Показати IP 21 Січня 2018 07:14
це від нудьги

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus