USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нардепу, яка мала поступитись місцем Вусенко, не дозволили скласти повноваження

16 Листопада 2017 15:56
Верховна Рада не ухвалила постанову про дострокове припинення повноважень народного депутата України Альони Бабак (партія «Самопоміч»). Також Рада не підтримала постанову про припинення повноважень народного депутата В’ячеслава Константіновського (партія «Народний фронт»).

За рішення про дострокове припинення повноважень народного депутати Альони Бабак голосували двічі, але жодного разу рішення не набрало необхідної кількості голосів -141 і 151 при необхідному мінімумі в 226, інформує УНІАН.

Після нерезультативного голосування Бабак звернулася до народних депутатів і зазначила: «Я думала, що українці є вільними, і що жінки в Україні є вільними». Вона висловила подив з приводу того, що народні депутати дивним чином поводять себе і не задовольняють волю народного депутата - достроково припинити свої повноваження.

Як повідомлялося раніше, наступним номером у списках партії «Самопоміч» на місце народного депутата замість Олени Бабак, є екс-секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко.

Проектом постанови передбачалося припинити повноваження народного депутата Бабак, обраної в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, політична партія «Об'єднання «Самопоміч», у зв’язку з особистою заявою про складення нею депутатських повноважень. Бабак написала таку заяву ще у лютому 2017 року, але попросила, щоб її заяву не розглядали до ухвалення закону про житлово-комунальні послуги, співавтором якого вона є. Бабак пояснила, що вирішила скласти депутатські повноваження в зв'язку з сімейними обставинами.

Як передає УНІАН, за рішення про припинення пвноважень народного депутата В’ячеслава Константіновського депутати голосували двічі і щоразу безрезультатно: 174 “за” і 183 “за” (при мінімально необхідних 226 голосів).

Проектом постанови пропонувалося припинити достроково повноваження Константіновського, обраного в одномандатному виборчому окрузі № 220, м. Київ, у зв’язку з особистою заявою. 14 липня Костянтинівський заявляв, що написав заяву про відмову від депутатського мандату.

«Я про це думав ще останні два роки, і сьогодні це була остання крапка…Той тиск, який зараз йде в парламенті не на окремих депутатів, а на парламент в цілому... Коли ти там працюєш чесно, то це дуже важкий тягар. Це не стосується якогось окремого голосування. Це стосується, коли ти приходиш на роботу, і тебе зустрічають вигуками "Ганьба!" та інше в пресі, ти відчуваєш, що ти не заслуговуєш. І ти не можеш виправдатися, ти не можеш навіть відповісти по-чоловічому іноді, тому що ти депутат... Я життя жив без цього мандата, без цього імунітету. Він мені не потрібен... Я не йшов ні на які компроміси і не отримував ніяких ресурсів», - зазначив Константіновський і повідомив, що буде займатися бізнесом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus