USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Німеччина відмовила Онищенку у притулку і просить покинути країну

28 Травня 2020 17:22
Федеральне відомство міграції та біженців Німеччини відмовило колишньому народному депутату Олександру Онищенку у наданні політичного притулку.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на пресслужбу Вищого земельного суду Ольденбурґа.

В Україні Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку й продажу природного газу та завданні збитків майже на 3 млрд грн.

За рішенням суду на початку травня Федеральне відомство міграції та біженців відмовило українському ексдепутату в наданні політичного притулку в Німеччині і закликало його негайно залишити територію країни.

Водночас після рішення 27 травня Вищого земельного суду Ольденбурґа не екстрадувати Онищенка до України колишнього нардепа випустили зі слідчого ізолятора, де він провів майже пів року.

За словами адвоката, зараз Онищенко перебуває на своєму ранчо в Нижній Саксонії. Він оскаржив у суді міста Оснабрюк відмову у притулку і подав клопотання на дозвіл залишитися в Німеччині на період судового розгляду.

«Олександр Онищенко хоче залишитись у Німеччині», – заявив адвокат.

Також адвокат заявив, що, якщо Німеччина відмовить екснардепу, у нього залишається можливість поїхати до Росії, громадянином якої він є.

Олександр Онищенко поїхав з України у липні 2016 року. Наступного дня Верховна Рада дала дозвіл на притягнення його до відповідальності, затримання й арешт. Перебував то у Великій Британії, то в Росії, за інформацією Служби безпеки України. У січні цього року Вищий антикорупційний суд вирішив слухати справу екснардепа заочно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus