USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Проблем з газом немає». У Зеленського пояснили, чому регіони оголошують надзвичайну ситуацію

12 Жовтня 2021 20:16
Обласні комісії ТЕБ і НС вводять в регіонах режим надзвичайної ситуації для вирішення технічних моментів з метою прискорення підписання договорів на постачання газу. У сховищах країни достатньо блакитного палива для потреб населення та соціальної сфери.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заступника голови офісу президента Кирила Тимошенка.

«Сьогодні звучить багато маніпуляцій у пресі та з вуст опозиційних політиків щодо тарифів на опалення. Також деякі «експерти» і ЗМІ розганяють паніку через проведення засідань обласних комісій ТЕБ і НС по оголошенню надзвичайних ситуацій з постачання газу в регіонах», – написав він у Facebook.

Тимошенко пояснив, що комісії ТЕБ і НС збираються в областях тільки для подолання технічних моментів з метою прискорення підписання договорів на постачання газу.

Він також підкреслив, що газу в сховищах країни цілком достатньо для потреб населення і соціальної сфери. «Ніяких проблем з цим немає», – додав заступник голови ОП.

За його словами, НАК «Нафтогаз України» готовий до 15 жовтня підписати всі договори зі споживачами соціальної сфери, включаючи школи, садочки, лікарні.

Тимошенко нагадав, що ціна на газ для населення становить 7,42 гривні за тисячу кубометрів і за цією ціною його отримують роздрібні постачальники і теплогенеруючі компанії.

Ціна на газ для потреб соціальної сфери – 16,8 гривні. Вона включає в себе і ПДВ, і тариф на транспортування, уточнив Тимошенко і закликав не розганяти паніку.

«Ціна на газ на ринку дійсно зашкалює, але держава всіма способами допомагає місцевому самоврядуванню подолати цю кризу. Серед іншого, за допомогою спецціни», – підкреслив він.

Читати ще: Замість 8 грн – 37: газ подорожчав і бюджетним закладам Волині не вистачає 400 млн

Нагадаємо, адміністрації Львівської, Закарпатської, Хмельницької та Одеської областей України почали розглядати надзвичайну ситуацію, що склалася із забезпечення природнім газом бюджетних установ на осінньо-зимовий період 2021–2022 років.

Про загрозу припинення роботи органів виконавчої влади, закладів освіти, культури, охорони здоров’я та соціальної сфери через відсутність постачання газу бюджетним установам в опалювальний сезон 2021/22 рр. заявили й в Івано-Франківську.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Маріванна Показати IP 12 Жовтня 2021 20:57
Якщо не нюхати газ , а курнути, то буде на душі так тепло - тепло...
Ангст Показати IP 13 Жовтня 2021 06:49
То чому лучани ще без опалення?
Пересічний громадяни Показати IP 13 Жовтня 2021 07:59
А якщо добре поїсти горох то буде певна кількість газу безкоштовна.
І я з ним Показати IP 13 Жовтня 2021 08:04
Абсолютно згідний. У нас проблем не має ні з чим. Все у нас прекрасно. А жити стало і краще, і веселіше. Рівень життя виріс, зарплати і пенсії стабільно індексуються і зростають невпинними темпами. Завдяки без візу ми ставимо рекорди за кількістю подорожуючих. Хто цього не бачить той самі знаєте хто. Яких вам ще рехформ не вистачає?
Анонім до І я з ним Показати IP 13 Жовтня 2021 10:56
те що веселіш це точно . тільки той сміх крізь сльози.
Анонім Показати IP 13 Жовтня 2021 08:34
А кто помнит пана Ющенко и его "бадылля вид картопли" для утепления хат?)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus