USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Рада залишила Вілкулу недоторканність

16 Жовтня 2018 14:55
Верховна Рада не змогла проголосувати за зняття недоторканності з народного депутата від «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула.

За притягнення Вілкула до відповідальності проголосували 137 депутатів, чого не вистачило для ухвалення позитивного рішення, пише Громадське.

Голова Ради Андрій Парубій заявив, що такі результати голосування — це «сором українського парламенту».

«Моя особиста думка, — це сором українського парламенту. Ідучи на вибори ми обіцяли зняття недоторканності», — заявив Парубій.

Виступаючи у Раді генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що на Дніпропетровщині щодо Вілкула розслідують справу про зловживання повноваженнями.

За інформацією слідства, яку озвучив Луценко, у 2011 році Вілкул перебуваючи на посаді голови Дніпропетровської ОДА передав понад 15 гектарів земельних ділянок, що не входило у його повноваження. Згідно з експертизою, ці землі потім були знищені кар’єрами та не підлягають використанню у сільському господарстві.

Цей факт наніс державі збитків на майже 500 тисяч гривень.

Також, за словами генпрокурора, Вілкул видав розпорядження та змінив цільове призначення понад 20 гектарів землі. А голова Дніпропетровської райдержадміністрації Кобилянський визнав свою провину у причетності до цих схем. Держава після цього рішення Вілкула недоотримала 5 мільйонів гривень.

«Шановний Юрій Віталійовичу, я нікуди не втечу і не буду домовлятися. На допити я ходжу, телефон мій прослуховували. Я буду захищати не лише себе, а всіх, кого принижують і над ким знущаються. Вимагаю, щоб припинили тиск на свідків і на моїх адвокатів», — заявив у Раді Вілкул.

У відповідь на це генпрокурор Луценко назвав заяви депутата «крокодилячими сльозами» та сказав, що слова про нібито прослуховування телефону є брехнею.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
читач Показати IP 16 Жовтня 2018 15:43
Одна БАНДА

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus