USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

РНБО на секретному засіданні затвердила головний сценарій реінтеграції Донбасу

7 Грудня 2019 19:03
Рада національної безпеки і оборони України на секретному, закритому засіданні 7 грудня затвердила основний сценарій розвитку ситуації на Донбасі.

Про це повідомив секретар Ради Олексій Данилов, пише Обозреватель. За його словами, на нараді РНБО, яка проходила під головуванням президента України Володимира Зеленського, було затверджено один зі сценаріїв розвитку подій в зв’язку з майбутньою зустріччю в нормандському форматі.

«Сьогодні на засіданні РНБО було прийнято один зі сценаріїв, який буде втілюватися в життя як основний на даний час», – заявив він на брифінгу для журналістів за підсумками засідання Ради.

Данилов підкреслив, що затверджений сценарій реінтеграції Донбасу передбачає повернення окупованих територій Донецької та Луганської областей до складу України. Він також нагадав, що Україна хоче повернути своїх полонених, які знаходяться на території РФ, в анексованому Криму та на окупованій частині Донбасу.

Крім того, за словами Данилова, Україна хоче припинити вогонь на Донбасі. Третім же питанням, яке зараз розглядається, є повернення України контролю над кордоном, і тільки після цього – питання проведення місцевих виборів в ОРДЛО.

«Варіанти є на будь-який випадок: якщо ми домовимося, якщо ми домовимося частково, якщо ми домовимося повністю. На будь-який випадок у нас є п’ять наших варіантів. Всі органи центральної влади, Збройні сили, всі спеціалізовані органи готові до будь-якого сценарію», – запевнив чиновник.

При цьому він підкреслив, що п’ять можливих сценаріїв реінтеграції ОРДЛО, які були затверджені 3 грудня на нараді у президента, залишаються закритими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
скептик Показати IP 7 Грудня 2019 22:50
є ще один сценарій. закрити всі точки переходу і припинити будь-які контакти з цим полігоном. на всі обстріли відповідати адекватно
Віктор Показати IP 8 Грудня 2019 08:16
А перед тим цей сценарій був затверджений путіном?
До скептика Показати IP 8 Грудня 2019 08:45
Ви смішний бабло на шо будуть списувати
скептик до До скептика Показати IP 8 Грудня 2019 18:03
спокуха. схем вистачає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus