USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

США пригрозили Росії наслідками у разі смерті Навального у в’язниці

19 Квітня 2021 10:18
У США розглядають варіанти покарання для РФ, якщо російський засуджений опозиціонер Олексій Навальний помре у в’язниці.

Про це повідомив радник президента Штатів з національної безпеки Джейк Салліван, передає Обозреватель з посиланням на CNN.

«Ми повідомили російському уряду, що те, що відбувається з Навальниим в ув’язненні, є їх відповідальністю, і вони будуть притягнуті до відповідальності перед міжнародним співтовариством», – сказав він.

Читати ще: ЄС ввели санкції проти росіян за ув'язнення Навального

Водночас Салліван не вказав, які заходи Штати мають намір прийняти проти Росії в разі смерті Навального.

«Але ми повідомили, що в разі смерті Навального будуть наслідки», – додав радник американського президента.

Салліван додав, що в Білому домі вирішили не робити публічних заяв щодо Навального.

«Ми фактично прийшли до висновку, що пряме спілкування з російським урядом з цього питання – включаючи те, як ми це бачимо, як наші союзники і партнери бачать це, і що може трапитися, якщо щось жахливе станеться з Навальним ... Ми прийшли до висновку, що замість того, щоб робити загальні заяви публічно, кращий спосіб вирішити цю проблему – в приватному порядку і по дипломатичних каналах безпосередньо на вищі рівні російського уряду», – пояснив він.

Читайте ще: США запроваджують санкції проти Росії через отруєння Навального

Раніше лікарі Навального висловили занепокоєння з приводу його стану здоров’я, яке наближається до критичного. За словами медика Ярослава Ашихмина, російський опозиціонер нібито «в будь-який момент може померти».

Нагадаємо, 2 лютого суд у Москві ухвалив рішення про заміну Олексію Навальному умовного терміну на реальний: 3,5 року колонії загального режиму, за вироком, винесеним ще 2014 року. З урахуванням року, проведеного під домашнім арештом, Олексій Навальний проведе в колонії 2,5 року.

Після цього у російській столиці почалася нова хвиля протестів, під час якої затримали понад 1,3 тис. людей. Відомо, що Навального після вступу вироку суду в силу етапують в одну з колоній центрального федерального округу Росії.

Олексій Навальний повернувся до Росії 17 січня з Берліна, де лікувався після отруєння «Новачком». Його літак, який мав прибути до «Внуково», перенаправили в аеропорт «Шереметьєво», де політика затримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Иван Показати IP 19 Квітня 2021 11:00
Обыкновенный сиделец Навальный сам себя загоняет потерей здоровья. Объявил голодовку. Он надеется как Юлька Тимошенка пересидеть на курорте. Там это вам не тут - это не проходит
Сила Показати IP 19 Квітня 2021 11:23
Ото тобі й на! А своїх політичних в'язнів після штурму Капітолію ви не хочете зввльнити і перестати переслідувати інакомислящіх? Теж мені - демократи обізвалися!
Анонім Показати IP 19 Квітня 2021 11:54
Лёха сейчас в тюрьме похоже подумывает над тем как не умереть за либерастические идеалы запада. Он уже вовсю в глазах его кураторов тянет на сакральную жертву.
Я Показати IP 19 Квітня 2021 14:23
кому той мудак вперся.....
Українець Показати IP 19 Квітня 2021 14:47
Та нехай вже скоріше помирає, щоб про нього нарешті забули.
777 до Українець Показати IP 19 Квітня 2021 16:41
Так про него украинские сми только и помнят. сердобольные.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus