USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сумніваються у природній смерті: депутати закликають чесно розслідувати смерть нардепа Полякова

11 Жовтня 2021 11:19
Провести незалежне, чесне, професійне розслідування загибелі народного депутата України Антона Полякова та припинити маніпуляції навколо цієї трагічної події – такий заклик міститься в депутатському зверненні співголови депутатської групи «Партія «ЗА Майбутнє», народного депутата Тараса Батенка до міністра внутрішних справ, генерального прокурора та голови Служби безпеки України.

Як зазначається в запиті, декілька днів по смерті народного депутата Антона Полякова чути безліч коментарів, теорій, думок «експертів», які відверто хайпують на темі загибелі політика.

«З огляду на це, вважаю за необхідне допитати колег, які дозволяють собі гучні, компрометуючі заяви в ЗМІ, посилаючись на анонімні джерела інформації у правоохоронних органах. Виникає питання, у який спосіб такі особи оперують інформацією, про яку не повідомлені родичі, яка не підтверджена жодним правоохоронним органом? Це банальне бажання пропіаритись чи в правоохоронців є труднощі зі внутрішньою безпекою?» – зазначає в запиті Тарас Батенко.

В офіційному документі співголова групи «Партія «ЗА Майбутнє» підкреслює: сьогодні близькі люди, які товаришували, працювали, спілкувалися з Антоном Поляковим, шоковані, адже політик не був помічений у вживанні наркотичних засобів, а обставини його смерті виглядають дуже неоднозначно.

«Ніяких наркотичних речовин Антон Поляков не вживав. Ми такого не помічали. Абсолютно здоровий чоловік, енергійний, життєрадісний, який досить жорстко відстоював свою громадянську позицію. Тому у нас відразу виникає питання, наскільки це була природна смерть», – пояснив він.

Народний депутат просить правоохоронні органи провести незалежне, чесне, професійне розслідування загибелі народного депутата України Антона Полякова і повідомити про його результати.

«Ми закликаємо Вас проявити максимальну неупередженість та прозорість у розслідуванні справи загибелі народного депутата України Антона Полякова. У протилежному випадку будемо вважати всі заяви людей, які не уповноважені правоохоронними органами, пробою пера для нав’язування суспільству думки, що політик сам винен у своїй смерті, спробою «зам’яти» реальну причину його загибелі», – говориться в запиті Тараса Батенка.

Також нардеп прокоментував реакцію «Слуги народу» Галини Третьякової на смерть Антона Полякова.

«Ми вимагаємо усіма фракціями парламенту, окрім «слуг», щоб її відкликали з посади голови комітету з питань соціальної політики», – заявив Батенко.

У колишнього спікера Дмитра Разумкова теж чимало запитань щодо смерті Антона Полякова.

«Я з Антоном Поляковим пропрацював більше двох років. Попри все, ми нормально спілкувалися.

Не можна собою підміняти правоохоронні органи і експертизи, але у мене виникає багато питань.

Та поведінка, яку спостерігав особисто я за Поляковим, не схожа на той характер смерті, про який зараз говорять», – заявив Разумков.

Коментуючи заяву народного депутата фракції «Слуги народу» Галини Третьякової, Разумков закликав усіх залишатися людьми.

«За такі речі треба відповідати, покарання у вигляді відсторонення на п'ять засідання Верховної Ради – точно недостатньо», – заявив Разумков.

Нагадаємо, 33-річного народного депутата Антона Полякова знайшли мертвим у таксі в Дніпровському районі Києва.

Його в непритомному стані виявив наряд патрульних в автомобілі таксі, який зупинили через порушення правил дорожнього руху. Швидка не змогла його реанімувати. Всі цінні речі, документи та грошові кошти залишились при ньому.

Третьякова в фракційному чаті про смерть Полякова написала «одним ворогом менше», а на критику заявила про свободу слова.

Пізніше всі голови фракцій, окрім «Слуги народу», підписалися за відкликання Третьякової з посади голови комітету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Закликальниця Показати IP 11 Жовтня 2021 11:43
Треба йти під посольства США і ВБ в першу чергу. Хотя... Смерть не того депутата це ж не пробита криша дома родичів шаьуніна.
Соросососятко Показати IP 11 Жовтня 2021 13:30
Не наш...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus