USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Точно не вбивство: у поліції озвучили основну версію загибелі мера Кривого Рогу

7 Вересня 2021 19:05
Правоохоронці відкинули версію про умисне вбивство мера Кривого Рогу Костянтина Павлова. Зараз основна версія його загибелі – самогубство.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу заявив заступник начальника Головного слідчого управління Національної поліції України Микола Батюк.

За його словами, у кримінальному провадженні за фактом загибелі Павлова було допитано понад 180 осіб – друзі, родичі, колеги по роботі та інші. Батюк додав, що слідчі провели експертизи мисливської рушниці, судово-медичну експертизу тіла, згідно з результатами смерть наступила внаслідок наскрізного вогнепального поранення грудної клітини з пошкодженням серця, легень та ребер. За його словами, поранення були спричинені одним пострілом з рушниці, що належала Павлову і була споряджена оболонковою кулею діаметром 7,5 мм.

Також Батюк розповів, що постріл був здійснений з близької відстані: на руках, обличчі та одязі потерпілого було виявлено продукти пострілу.

В крові Павлова алкоголю чи наркотичних речовин не знайшли.

«Спростовано версію скоєння умисного вбивства та інсценування самогубства, і на сьогодні розглядають дві основні версії – самогубство, скоєне з мотивів, які можуть бути пов’язані з особистим життям та його перебуванням на посаді мера. Також інша версія – доведення до самогубства з тих же самих мотивів», – наголосив Батюк.

Також він додав, що інформація про те, що Павлова вбили, яку поширювали в соцмережах окремі особи, була спростована, в тому числі і шляхом допиту цих осіб. За словами Батюка, жодна з тих осіб не надала обгрунтувань своєї версії.

Також Батюк повідомив, що сьогодні в Кривому Розі відбулися обшуки в рамках вивчення версій смерті – самогубство та доведення до самогубства. Обшуки були проведені у осіб, які можуть знати, володіти інформацією про мотиви вчинення Павловим самогубства або ж про доведення його до самогубства.

В основному під час обшуку вилучили мобільні телефони, комп’ютери, флешки.

Своєю чергою заступник начальника ГУ – начальник слідчого управління ГУ НП у Дніпропетровській області Олег Сліпчук зазначив, що на камерах спостереження в будинку Павлова не виявлено ознак монтажу відео, що є доказом того, що в квартиру до Павлова ніхто не заходив і не виходив в той час, коли наступила смерть, тобто інших осіб, в тому числі і родичів, у квартирі на момент смерті не було.

Нагадаємо, 15 серпня стало відомо, що у власному будинку в селі Вільне знайшли застреленим мера Кривого Рогу Костянтина Павлова. Труп чоловіка в крові знайшов його знайомий. Поруч з ним лежала зброя.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом смерті Павлова.

Водночас, ексзаступник генпрокурора Олексій Баганець висловив думку про те, що до приїзду поліції місце злочину могли прибрати.

Пізніше з’явилося відео з камер спостереження, на якому видно, як загиблий мер ходить по будинку з рушницею, приставляючи собі її до серця, приміряючись, відставляючи і знову приміряючи.

На тілі загиблого Костянтина Павлова були ознаки насильства, які нагадують сліди від побиття.

Згодом з’явилася інформація про те, що мера Павлова могли довести до самогубства. Після смерті чиновника правоохоронці збиралися провести обшуки в міськраді, але, за даними ЗМІ, їх туди не пустили без ухвали суду. Коли їм вдалося потрапити всередину, там зникли телефон, комп’ютер, цифрова техніка та інші носії інформації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus