USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Торгували даними з обмеженим доступом: СБУ обшукала охоронну фірму Медведчука

5 Грудня 2019 08:44
СБУ провела обшуки в офісі приватної охоронної фірми «Шторм», яка належить соратникам лідера «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука.

Зокрема, працівники приватної детективної охоронної компанії за грошову винагороду вели незаконне прослуховування та відеоспостереження, повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

«Зловмисники також проводили негласні заходи, що обмежують права і свободи людини. Роздруківки телефонних з’єднань та дані із закритих баз зловмисники реалізовували замовникам за грошову винагороду. Проведено обшуки, зокрема на вулиці Васильківській 23 за адресами офісних приміщень охоронної компанії, детективного агентства та місцями проживання фігурантів провадження», – йдеться в повідомленні.

В СБУ також додали, що наразі одному із співзасновників детективного агентства оголошено про підозру у вчиненні вищезгаданих злочинів.

Триває досудове слідство за ст. 182 (порушення недоторканності приватного життя), ст. 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом), ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

Як пише Українська правда з посиланням на джерело в правоохоронних органах, за вказаною СБУ адресою знаходиться офіс охоронної фірми «Шторм», яка, за інформацією журналістів, належить соратникам Віктора Медведчука Івану Бойченку і Віктору Чорному.

Юрій Бутусов на сторінці в Facebook зазначає, що агентство «Шторм» забезпечує безпеку самого Медведчука і структур «Опозиційної платформи – За життя».

«Затриманий один із засновників компанії Костянтин Іванов. Іванов – один з особистих охоронців Медведчука. Йому пред’явлено підозру в стеження і незаконний збір інформації, порушення недоторканності приватного життя. В ході обшуку було вилучено шпигунська електронна техніка, яка використовується для збору інформації», – написав Бутусов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 5 Грудня 2019 17:57
Cам дурконул або з СБУ підставили перед поїздкою в Париж. Ця активність Зе вилізе через **пу, а потім і українцям за умілий вибір. Ну от солдафон Бутусова іншого і чекати нічого. Там в мізках три програми: бігти наступати, бігти відступати, стояти задаватися в полон. На те вони військові і здоровенні, шо б мізками не користуватися. А з цього випадку ми ще посміємося, коли Баканов буде на колінах відповзати ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus