USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

ЦВК не пустила партію Саакашвілі на вибори

24 Червня 2019 07:00
ЦВК відмовила в реєстрації кандидатів у народні депутати, включених до виборчого списку партії «Рух нових сил» Міхеїла Саакашвілі.

Про це повідомляє ЦВК за підсумками сьогоднішнього засідання, яке провела голова комісії Тетяна Сліпачук, повідомляє Укрінформ.

«Розглянувши відповідні документи, комісія відмовила в реєстрації кандидатів у народні депутати України, включених до виборчого списку політичної партії «Рух нових сил» Міхеїла Саакашвілі у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі та кандидатів у народні депутати України, висунутих зазначеною політичною партією в одномандатних виборчих округах на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року. Також відмовлено в реєстрації Богомазова П.С. представником зазначеної політичної партії у ЦВК з правом дорадчого голосу», – йдеться в повідомленні.

При розгляді цього питання ЦВК зазначила, що позачергові вибори народних депутатів призначено на 21 липня 2019 року Указом Президента України від 21 травня 2019 року.

А отже, розгляд 8 травня 2019 року на засіданні ради політичної партії «Рух нових сил» Міхеїла Саакашвілі питань, пов’язаних з участю партії в позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, не міг бути здійснений.

Комісія констатувала, що скликання та проведення позачергового з’їзду «Руху нових сил» Міхеїла Саакашвілі 10 червня 2019 року, а також затвердження на ньому виборчого списку кандидатів у народні депутати в багатомандатному виборчому окрузі та висування кандидатів в одномандатних виборчих округах відбулось у порушення вимог статуту цієї партії.

Також прийнято рішення надіслати до Національної поліції копію цієї постанови та копії протоколу засідання ради політичній партії «Рух нових сил» від 8 травня 2019 року і протоколу її позачергового з’їзду від 10 червня 2019 року для здійснення перевірки та в разі необхідності вжиття передбачених законодавством заходів реагування.

Як повідомляє ZN,UA, у ЦВК зобов'язались відправити до Національної поліцію копію протоколу засідання ради партії «Рух нових сил» від 8 травня і протоколу позачергового з’їзду партії від 10 червня 2019 року «для здійснення перевірки та в разі необхідності – вжиття передбачених законодавством заходів реагування».

Міхеїл Саакашвілі, який повернувся в Україну після відновлення українського громадянства, вів переговори про спільну участь у виборах з лідером партії «Удар» Віталієм Кличком і главою «Громадянської позиції» Анатолієм Гриценком. Однак згодом заявив, що його партії «Рух нових сил» піде на вибори самостійно.

13 червня Саакашвілі представив виборчий список своєї партії. А Печерський суд постановив, що експрезидент Грузії останні «п’ять років безперервно проживав в Україні», тим самим підтвердивши його право балотуватися в народні депутати.

Нагадаємо, 21 травня президент Володимир Зеленський підписав Указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових виборів на 21 липня.

При цьому Рада відмовилася підтримувати запропоновані Зеленським поправки в закон про вибо цвк рах народних депутатів, і вибори буде проходити за змішаною системою: 225 парламентаріїв обиратимуться за закритими партійними списками, 199 – в одномандатних мажоритарних округах. У 26 одномандатних округах в включеному Криму та окупованих районах Донецької і Луганської областей вибори не відбудуться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 24 Червня 2019 07:16
Правильно зробили.
Читач Показати IP 24 Червня 2019 17:10
Олігархат разом із Порошенко роблять усе, аби не пустити до влади п. Саакашвілі. Він здатний зламати хребет цій банді.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus