USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Франції знижується підтримка «жовтих жилетів»

18 Лютого 2019 21:38
У Франції знижується рівень підтримки серед населення протестного руху «жовтих жилетів».

Про це засвідчили результати оприлюдненого у понеділок дослідження центру Ifop, повідомляє кореспондент Укрінформу у Франції.

«У той час, коли рух «жовтих жилетів» відзначив цими вихідними три місяці свого існування, один із двох французів заявляє про свою симпатію йому (50%), що засвідчує падіння на 5 пунктів, порівняно з минулим тижнем», – йдеться у результатах опитування.

Водночас, 34% французьких громадян відзначають своє негативне або вороже ставлення відносно «жовтих жилетів», що на 5 пунктів вище, ніж минулого тижня.

Найбільше супротивників руху «жовтих жилетів» (74%), як зазначається, є серед представників партії президента Франції «Республіка – вперед».

Як повідомлялося, у Франції вже четвертий місяць тривають масові акції протесту так званих «жовтих жилетів». Активісти виступають проти підвищення цін на паливо, урядової податкової політики в цілому і вимагають відставки президента і прем’єр-міністра. За час протестів загинули 11, поранено понад дві тисячі чоловік, затримано 8 400 осіб, 1796 поміщені під варту.

Уряд Франції пішов на економічні поступки протестувальникам і відтермінував на рік підвищення цін на паливо, а також наклав мораторій на підвищення протягом зими тарифів на газ і електроенергію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus