USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцькраді планують створити юридичний департамент

27 Червня 2017 10:44
Оскільки кількість судових справ, у яких беруть участь працівники юридичного відділу міськради, постійно збільшується, утворити новий юридичний департамент, збільшивши штат на одну одиницю, пропонують депутатам міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту 27 червня.

Депутатам просили підтримати проект рішення про утворення юридичного департаменту Луцької міської ради.

Заступник начальника юридичного управління міськради Наталія Юрченко повідомила, що кількість питань, якими займається управління, має тенденцію до постійного збільшення, розширюється компетенція органів місцевого самоврядування на законодавчому рівні і це тягне за собою низку юридичних моментів. З’являються нові категорії судових справ, наприклад, щодо відділу архбудконтролю. Наразі управління здійснює судову роботу, візування нормативних актів міськради, виконкому та міського голови, бере участь у роботі адміністративної комісії. Кількість адміністративних справ постійно збільшується, надходять скарги громадян і на одне засідання адмінкомісії припадає по сотні справ. Наразі працює одна секретар, яка оформлює повістки і направляє постанови до суду, а в суді міськраду представляє інша людина, яка не знає справи, тому що не буда присутня піл час засідань адміністративної комісії, тому планують створити відділ по забезпеченню роботи адміністративної комісії у складі начальника відділу та двох спеціалістів.

Також працівники юридичного управління надають юридичні консультації працівникам міськради та громадянам. Пропонують зробити акцент на первинній правовій допомозі громадянам.Замість відділу правового забезпечення діяльності виконавчих органів та правової експертизи пропонують створити відділ правової допомоги та правової експертизи. Загалом після утворення департаменту штат планують збільшити на одну одиницю, решта змін відбуватимуться у межах перерозподілу обов’язків між працівниками. На запитання голови комісії Миколи Федіка про те, у скількох судових справах наразі бере участь управління, Наталія Юрченко відповіла, що загальна кількість справ становить понад 600.

Члени комісії рекомендували підтримати проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Василь Показати IP 27 Червня 2017 11:43
Так нехай славнозвісний архбудконтроль діє по закону і не потрібно буде юристів. А то привикли брати взятки а потім бігають по судах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus