USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Празі за запитом України затримали «героя Кримської весни»

12 Вересня 2021 18:19
В аеропорту Праги за міжнародним ордером на арешт, виданим за запитом України, був затриманий громадянин Росії, що брав участь в окупації Криму.

Як повідомляє Радіо Свобода, йдеться про активіста так званої «кримської весни» Олександра Франчетті.

У російському посольстві підтвердили інформацію про затримання учасника окупації українського півострова. Франчетті загрожує депортація в Україну, де проти нього висунуті звинувачення.

У 2019 році ЗМІ повідомляли, що росіянин Франчетті потрапив у поле зору чеської контррозвідки.

У 2014 році він брав активну участь в окупації Криму. За кілька днів до початку російської операції з окупації півострова Франчетті створив у Криму угруповання «Північний вітер». Воно налічувало 11 осіб і відповідало за охорону ліній електропередач, газопроводу, а також виявлення якихось «екстремістських груп». «Інформацію про це Франчетті підтвердив в одному зі своїх інтерв’ю на YouTube. Тоді ж він розповів, що угруповання взаємодіяло з командуванням Військово-морського флоту Росії», – пише «Радіо Свобода».

Відзначається, що Франчетті з 2000 року постійно проживає в Празі й працює тренером з фітнесу, але він регулярно відвідував Крим.

За даними центру «Миротворець», Франчетті приїхав до Криму навесні 2014 року і вступив у незаконне збройне формування «Оборона Севастополя». Його група розвідників займалася терором проукраїнського населення міста; Франчетті також нагородили медаллю «За повернення Криму». Використовує псевдонім «Олександр Крамаренко».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Степан (Крымчанин) Показати IP 12 Вересня 2021 20:13
Посмотрим, что будет дальше. Консул РФ уже на месте. "Политически мотивированное действие"-это так называется. Посмотрим. Если Украинские СМИ промолчат, значит всё решилось хорошо (для Александра).
В . Показати IP 12 Вересня 2021 22:07
Читал ты статью плохо.По запиту Украины орестован.меньше бахвалится надо в интернете освободитель.я только понять не могу чего вас освободителей на загнивающий запад тянет так.чего вам в рашке не живётся
Толя до В . Показати IP 13 Вересня 2021 08:24
Я вот не пойму почему неонаци из Украины едут на Венецианский Фестиваль?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus