USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Раді пропонують виділити 950 млн на екстрену медичну допомогу, – нардепка з Волині

22 Жовтня 2021 15:01
Кризовий період із COVID-19, ситуацію із фінансовим забезпеченням медиків та матеріальним облаштуванням лікарень у регіонах обговорили під час прямого включення на телеканалі «РАДА».

Про це йдеться на офіційній сторінці народної депутатки Ірини Констанкевич, членкині групи «Партія «ЗА Майбутнє» у Фейсбуці.

«Ще від початку 2021 року було відомо, що для країни кризовим періодом із ковідними хворими буде саме осінь. Аби не було дефіциту кисню для хворих коронавірусом, Міністерство охорони здоров‘я на чолі з Віктором Ляшком мало би завчасно прорахувати усі альтернативи та ризики, – зазначила Ірина Мирославівна і додала: – Про фінансово-матеріальне забезпечення медпрацівників ми із колегами «Партія «ЗА Майбутнє» постійно закликаємо уряд підвищити зарплатню лікарям. Адже той мізер, який отримують медики не відповідає характеру роботи і кількості навантаження».

Розвиток системи охорони здоров’я – один із ключових напрямків, яким має перейматися держава, вважають у партії «ЗА Майбутнє». Депутати з групи «Партія «ЗА Майбутнє» подали низку пропозицій до урядового проєкту держбюджету, покликаних посилити захист лікарів та забезпечити громадянам більш якісні медичні послуги:

– збільшити оплату державою за обслуговування одного пацієнта сімейним лікарем із нинішніх 650 гривень до 1020 гривень;

– виділити 950 млн грн на розвиток системи екстреної медичної допомоги. На ці кошти, зокрема, будуть закуплені автомобілі для екстрених бригад, оснащені сучасним медобладнанням центри екстреної меддопомоги;

– передбачити 160 млн грн субсидій місцевим бюджетам на забезпечення діяльності лікарень, що надають стаціонарну паліативну допомогу пацієнтам;

– відновити бюджетне фінансування заходів, пов’язаних із боротьбою з COVID-19. Пропонується виділити на боротьбу з коронавірусом 600 млн грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus