USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Раді ввели сенсорну кнопку і встановили додаткові камери для боротьби з кнопкодавством

1 Березня 2021 14:54
Завтра у Верховній Раді запрацює «сенсорна кнопка», яка дозволить запобігти неперсональному голосуванню.

Як передає УНІАН, про це сказав голова Верховної Ради Дмитро Разумков на засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту.

Він зауважив, що цього тижня в сесійній залі встановлять додаткові камери, які фіксуватимуть процес голосування, і незабаром вони запрацюють.

Разумков зазначив, що також йде робота над оновленням роботи системи «Рада».

«Є декілька варіантів руху в цьому напрямку – є і вітчизняні аналоги, є більш такі сучасні іноземні, які також дозволяють використовувати і біометричні показники людини для того, щоб точно вже зняти питання, пов’язані з кнопкодавством», – наголосив Разумков.

При цьому він додав, що треба рухатись вперед і не чекати, коли це буде запроваджено, оскільки необхідні великі бюджетні вкладення.

«На минулому тижні була завершена робота і проведено тестування, щоб ввести в дію систему сенсорної кнопки (депутати при голосуванні цією кнопкою повинні будуть весь час її утримувати, що не дасть можливість проголосувати за інших колег – ред.) в залі ВР. Вона працює. Вона пройшла перевірку відповідною організацією. З цього пленарного тижня (пізніше він уточнив, що вже з завтрашнього дня – ред.) ми вже зможемо використовувати її під час голосування і під час засідань Верховної Ради України», – наголосив Разумков.

Разумков додав, що інститут-розробник протестував сенсорну кнопку.

«Ті питання, які викликали дискусію, були прибрані. В нас є офіційний акт про те, що вона може використовуватися», – зауважив він.

Спікер також звернувся до лідерів фракцій та голів комітетів зібратися завтра перед засіданням парламенту для тестування сенсорної кнопки, щоб уже після 10-ї години на засіданні розпочати її використання під час голосування.

Разумков наголосив, що після введення сенсорної кнопки знімається питання про необхідність закріплення депутатів за робочими місцями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Нарешті Показати IP 1 Березня 2021 15:11
Вже Саудівська Аравія супутник запустила, Туреччина на Місяць хоче летіти - а ми який вже рік не можемо добитись щоб впровадити сенсорну кнопку в ВР.
Ага до Нарешті Показати IP 1 Березня 2021 17:21
зе-рада працює в турборежимі! й вакцинацію уже розпочали.-правда вакцинували 3тис людей. - за тиждень!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus